Internet je prepun savjeta o tome kako bismo se trebali odijevati, a često se analizira i primjerenost pojedinih odjevnih komada s obzirom na naše godine. Međutim, većina tih savjeta pritom ne uvažava bitnu stavku - najvažnije je kako se mi osobno osjećamo u određenoj odjeći, a što drugi misle o tome ne bi trebao biti važan faktor prilikom osmišljavanja stajlinga.

Galerija Lady Gaga u majici s logom Iron Maidena Jennifer Lopez u haljini mini kroja Jane Fonda na dodjeli Oscara 2018. u uskoj haljini +1 Monica Bellucci u neboderkama

Primjerice, mnogo je analiza provedeno o tome koji su odjevni komadi primjereni za neko životno razdoblje tj. koji nakon određenih godina postaju neprimjereni. Tako se i ženama često savjetuje da nakon 35. godine iz ormara izbace pojedine komade.

Naravno, većina dama potvrdit će kako je u pitanju totalna besmislica jer se baš svaki odjevni komad može kombinirati na primjeren način i nema potrebe da čistimo svoje ormare zato što netko drugi smatra da u njima ne izgledamo dobro.

Lady Gaga u majici s logom Iron Maidena Lady Gaga u majici s logom Iron Maidena (Foto: Profimedia)

1. Stara odjeća za koju smo sentimentalno vezani

Majica iz srednje škole s logom najdražeg benda, donji dio pidžame prepun rupa koji vam je draži od najfinijih svilenih spavaćica, stari kućni ogrtač kojeg ste davno ukrali iz mamina ormara… Mnogi će reći kako ovakvi komadi samo bespotrebno zauzimaju mjesto u našem ormaru, ali nema ništa loše u čuvanju i nošenju odjeće za koju ste sentimentalno vezani.

Često se dogodi da su upravo ti stariji komad kvalitetniji od novih. Ne morate ormar nasilu puniti novom odjećom ako se u staroj osjećate ugodno. Stara isprana majica izgledat će sjajno uz traperice i sandale s visokom potpeticom, mamin ogrtač sigurno je najudobniji na svijetu, a u kakvoj pidžami spavate nikog ne bi trebalo biti briga.

Street style kombinacija Žena koja je odijevala Carrie: Šest zlatnih savjeta Patricije Field za dobar stil

2. (Pre)kratke suknje i haljine

S jedne strane stižu nam poruke kako bismo se trebali ponositi svojim tijelom, a s druge opomene kako nije primjereno pokazivati ga u određenim godinama. Ignorirajte savjete koji vam ne dopuštaju da budete samouvjereni. Naravno, za sve postoji vrijeme i mjesto te jako dobro znamo za koju prigodu možemo odjenuti vrlo kratku haljinu ili suknju, a u kojoj će neki duži model biti primjereniji.

Jennifer Lopez u haljini mini kroja Jennifer Lopez u haljini mini kroja (Foto: Profimedia)

3. Uski odjevni komadi

Još jedna besmislica. Nema ništa neprimjereno u odjeći koja naglašava tijelo i ne postoje godine u kojima bismo se trebali odreći uskih komada. Najbolji dokaz za to je francuska prva dama Brigitte Macron koja se često nađe na udaru kritika jer na pragu 70-ih i dalje nosi "skinny" traperice i uske kožnate hlače. Pritom ni u jednoj jedinoj situaciji nije prešla granicu dobrog ukusa, spomenute hlače uvijek kombinira s elegantnim i decentnim komadima te svaki put izgleda fantastično.

Zlatni odjevni komadi jedan su od trendova za proljeće 2023. Pogledajte nove proljetne trendove za svoj horoskopski znak

4. Štikle "neboderke"

Istina, platforma i vrtoglavo visoka potpetica nisu za svakoga, ali kada u njima znate hodati i pritom se osjećate senzualno i samopouzdano, baš ništa vas ne treba sprječavati u tome da ih nosite. Modni kritičari smatraju kako su klasične salonke bolji odabir za žene nakon 35. godine, ali brojne slavne dame iz godine u godinu dokazuju kako su i "neboderke" sasvim dobar te primjeren odabir.

Mislite li da ovi odjevni komadi nisu primjereni za nošenje nakon 35. godine?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju