Ne znate što biste kuhali ili si ponijeli kao užinu za posao? Poslužite se malim trikom i ukusno jelo završite za svega pet minuta.

Napunite tortilju zdravim, ukusnim i svježim namirnicama koje će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za ostatak dana.

Obrok će biti gotov začas ako se poslužite gotovim tortiljama te grahom iz konzerve.

SASTOJCI ZA ČETIRI OSOBE:

4 velike tortilje od integralnog ili kukuruznog brašna
200 grama ljubičastog kupusa
1 mrkva
1 mala konzerva graha od 400 ml
1 zreli avokado
50 g naribanog sira po želji
2 žlice jabučnog octa
1 žlica maslinova ulja
1 luk (po želji)
1 mala čili papričica (po želji)
sol i papar po želji

Slika nije dostupna Recept za quesadillu: Brzinski ručak koji će obožavati svi ljubitelji sira

PRIPREMA:
1. Naribajte kupus i mrkvu. Začinite ih jabučnim octom, maslinovim uljem, solju i paprom. Sve dobro promiješajte. Ako ste ljubitelj ljutih okusa, u povrće dodajte i malo svježih čili papričica.

2. U drugoj posudi gnječilicom za krumpir sljubite kuhani grah i avokado. Toj smjesi dodajte naribani sir te luk po želji.

Ako obrok pripremate za užinu na poslu, možda bi bilo bolje da preskočite luk.

3. Namažite smjesu na bazi graha i avokada preko cijele tortilje te dodajte povrće. Ponovite postupak četiri puta.

4. Zamotajte tortilje poput palačinki. Prerežite popola i poslužite, ili zamotajte u aluminijsku foliju i ponesite na posao. Dobar tek!

SAVJET PLUS:
Na ovakav način možete pripremiti bezbroj jela. U tortilju možete staviti tunu iz konzerve, majonezu i kukuruz šećerac s malo svježeg krastavca ili zelene salate. Upotrijebiti možete i ostatke pečene piletine, namaz humus od slanutka i sezama te bilo koju drugu vrstu kuhanog i svježeg povrća. Poigrajte se omiljenim okusima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju