U jedinstvenom prostoru STAN KONCEPT, svjetski poznati brend Etat Libre d'Orange zavladao je središtem Zagreba svojim jedinstvenim mirisima popraćenim nevjerojatnom pričom vlasnika ovog brenda, gospodina Etiennea. de Swardt.

Jeste li čuli za debelog električara, Rien (Ništa), prepoznali filozofiju iza parfema The Ghost in the Shell, znanost iza Experimentum Crucis-a ili prepoznali retke Victora Hugoa: Hermann a mes cotes me paraissait une ombre?

Bila je ovo jedinstvena prilika da brojni parfemski entuzijasti čuju puno zanimljivih i korisnih stvari od idejnog nositelja svjetski poznatih parfema. Od tajni koliko je parfema nastalo i priča iz parfemske industrije, Etienne je s prisutnima podijelio svoju životnu filozofiju – Kraj je tragičan, uživajmo dok život traje. Negdje usput uživajmo i u parfemima.

Neobično ime s neobičnim mirisima

Niche parfemska kuća Etat Libre d’Orange osnovana je 2006. godine u Francuskoj s ciljem da tržištu i ljudima ponudi potpuno drugačije mirise od uobičajenih. Ova vrlo drugačija parfemska kuća svoj parfem imenuje s ironijom i otklanja predrasude otkrivajući nove užitke u mirisu kroz uzvišene i nježno komponirane mirise.

Parfemsku kuću Etat Libre d’Orange izgradio je Etienne de Swardt, želeći dati potpunu slobodu kreiranju parfema, napravljenih za sve one koji žele nešto drugačije, nešto neviđeno i nemirisno do tada. U svojoj kolekciji parfema Etat Libre d’Orange nudi mirise koji su namijenjeni i ženama i muškarcima.

Kada je Etienne de Swardt stvorio parfemsku kuću Etat Libre d’Orange, bilo je sasvim prirodno i bilo je za očekivati da će mu ovo zanimljivo ime dati u čast rodnog mjesta i njegove reprezentacije.

Ettiene de Swardt Ettiene de Swardt (Foto: #mirisne priče)

U Južnoj Africi, Etat Libre d’Orange bila je zemlja zadivljujuće ljepote i boja, nezaboravnih mirisa i snažnih osjećaja, pa ne čudi da su obilježja ove parfemske kuće upravo ljepota, jedinstvo i sloboda.

Etat Libre d’Orange poznat je po svojim neobičnim parfemima koji nedvojbeno šokiraju ljude diljem svijeta, kako mirisom tako i imenom. Njihova vrlo neobična aroma privukla je sve one koji se ne boje ekstravagancije i žele se originalnim mirisima izdvojiti iz mase.

Ovo je bila prilika da se u sklopu događanja #mirisnepriče Hrvoja Vukova doživi jedinstveno povezivanje svih naših osjetila s umjetnošću kreiranja parfema u sklopu filozofskog promišljanja.

Svjetski poznati parfumer otkrio je svoje mirisne tajne Svjetski poznati parfumer otkrio je svoje mirisne tajne (Foto: #mirisne priče)

Na parfemskoj su konferenciji predstavljeni brojni proizvodi Najmirisniji trenuci u Zagrebu: Održana prva regionalna parfemska konferencija

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju