Zadovoljna akademija i u 2020., godini punoj drugačijih izazova, nepoznanica i promjena, ženama daje priliku za novi početak i nova znanja. U suradnji s Googleom i Algebrom daruje čak 50 edukacija digitalnog marketinga u sklopu projekta Digitalna garaža, edukacije koja se već nekoliko godina provodi u partnerskoj suradnji s Algebrom.

Digitalna garaža pruža znanja i vještine potrebne za pokretanje digitalne transformacije vlastitog poslovanja kao i za proširenje poslovanja ili napredovanje u karijeri.

U posljednja tri mjeseca, više nego ikada, uvjerili smo se koliko je poznavanje digitalnih tehnologija iznimno važan alat u svakodnevnom životu. Mnogi mali i veliki biznisi svoj posao prebacili su u online svijet te su morali savladati sve izazove vođenja poslovanja i marketinga u digitalnom obliku.

Bez obzira na to radite li od kuće, imate vlastiti posao ili pokušavate plasirati na tržište neku svoju ideju, važno je raspolagati osnovnim znanjima s ovoga područja. Upravo ta znanja može vam omogućiti nova sezona Zadovoljna akademije na koju se možete prijaviti OVDJE do 17. lipnja. Napišite nam svoju motivacijsku poruku i objasnite zašto ste baš vi osoba kojoj bismo željeli omogućiti besplatnu edukaciju za Digitalnu garažu. Objava dobitnica bit će 18. lipnja.

Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Zadovoljna akademija: Neke stvari su se promijenile, ali dobitak je i ovaj put isti

Važan dio digitalne pismenosti svakako je i poznavanje digitalnih marketinških alata koji olakšavaju svakodnevni posao. Izdvojili smo zato nekoliko takvih alata koji mogu pomoći malim firmama koje startaju s biznisom ili ga već imaju, da se lakše snađu i olakšaju si svakodnevne poslovne rutine, ali mogu se koristiti i u privatne svrhe.

MAILCHIMP
Jedan od najpopularnijih alata za izradu e-mail kampanja i newslettera. Vrlo jednostavno korisničko sučelje za upravljanje, intuitivno i besplatno (za do dvije tisuće korisnika/mail adresa). U njemu svaki početnik na brz i jednostavan način može kreirati newslettere i mail kampanje koje educiraju, informiraju, pričaju priču i prodaju proizvod. Ukoliko imate mali biznis, ovaj alat je izvrstan komunikacijski kanal o novostima i ponudama za kupce/korisnike, a vama odličan alat za analizu i feedback.

BUFFER
Ukoliko vaše poduzeće ima više profila na društvenim mrežama, ovaj alat će vam uvelike olakšati rad i monitoring na svim platformama. Olakšat će vam praćenje i objavljivanje sadržaja na više područja, odnosno društvenih mreža. Osim toga Buffer ima jednostavno sučelje za praćenje analitika i statistika vaših objava te nudi na pregledan način sve promotivne aktivnosti na društvenim mrežama.

CANVA
Jedan od najboljih, ako ne i najbolji alat za početnike koji žele kreirati kvalitetan i vizualno atraktivan sadržaj i vizuale te prezentacije. Besplatna verzija ovog alata vam nudi bezbroj mogućnosti, od preddefiniranih predložaka za izradu:,materijala za društvene mreže (Facebook cover, Facebook objave, Instagram story...), predivnih prezentacija, životopisa, postera i kolaža, infografika, pozivnica i letaka, brošura, blog objava, biltena, iskaznica i još mnogo toga. Ovaj alat vam omogućava da na jednostavan i brz način budete sami svoj dizajner. Osim toga, besplatna baza nudi i nekoliko milijuna fotografija i grafika kojima možete obogatiti materijale prilikom izrade, a također ima daleko najveći izbor fontova i elemenata koji vam pomažu u što boljem kreiranju promotivnih kampanja i ostalog sadržaja.

Zadovoljna akademija Zadovoljna akademija: Prijavite se i osvojite jednu od 50 edukacija digitalnog marketinga

pixlr.com
Besplatni online alat za uređivanje fotografija. Ne može zamijeniti Photoshop, no kao stvoren za početnike koji trebaju malo urediti fotografije (primjerice, fotografije proizvoda). Alat nudi dosta opcija, poput rezanja fotografija na željenu dimenziju, rotiranje, uređivanje svjetline i kontrasta fotografije, filtere (koji su slični onima na Instagramu), dodavanje teksta na fotografiju ili vizual. 

INShot
Mobilna aplikacija za jednostavno uređivanje video sadržaja, foto sadržaja i kolaža. Besplatna verzija nudi pregledan editor u kojem možete u nekoliko minuta izraditi video za web stranicu ili društvene mreže. Nudi mogućnost slaganja kombinacije fotografija i videa, dodavanja teksta i pozadinske glazbe na video kao i nekoliko opcija efekata i filtera.

Bernarda Janeš Bernarda Janeš: „Zadovoljna akademija pomogla mi je izgraditi samopouzdanje i hobi pretvoriti u posao“

Također, ako niste u mogućnosti plaćati stock servise za fotografije ili vam jednostavno ne trebaju zbog male količine sadržaja koji imati, možete se uvijek koristiti nekim od besplatnih stock servisa poput:

https://pixabay.com/
https://foodiesfeed.com/
http://picography.co/
https://unsplash.com/
https://stocksnap.io/
https://www.pexels.com/

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju