Krajnji jug Lijepe Naše sa suncem okupanim biserom Jadrana, povijesnim i prekrasnim Dubrovnikom, područje je koje skriva puno više od uobičajenih atrakcija koje ondje gledamo iz godine u godinu.

Galerija Plaža Pasjača u Popovićima - 1 Plaža Pasjača u Popovićima - 8 Plaža Pasjača u Popovićima - 2 +6 Pedeset nijansi plave, sitni bijeli kamenčići i toplo more dočekat će vas na plaži Pasjači u Popovićima

Bilo da ste zaljubljenici u umjetnost i arhitekturu, u poznate svjetske filmove i serije, u bogatu hrvatsku kulturnu i povijesnu baštinu ili u čarobnu i netaknutu prirodu, krajnji jug ponudit će vam sve što vam srce poželi.

Ako na trenutak želite pobjeći od poznatih dubrovačkih gužvi, istražite romantične Konavle, općinu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja se ističe slikovitošću svoga pejzaža, bogatom kulturom, posebnom narodnom nošnjom te načinom života koji se po mnogočemu razlikuje od ostatka Hrvatske.

Plaža Pasjača u Popovićima - 3 Pedeset nijansi plave, sitni bijeli kamenčići i toplo more dočekat će vas na plaži Pasjači u Popovićima (Foto: Shutterstock)

Netaknuta priroda, seoska arhitektura, srdačno stanovništvo i čisto plavo-zeleno more koje turisti još nisu otkrili, recept su za ljetovanje iz snova koje će vam dugo ostati u sjećanju.

U malom konavoskom selu, slikovitim Popovićima, na mjestu na kojem se strme stijene spuštaju u čisto i toplo more, smjestila se čarobna plaža Pasjača, za koju će mnogi reći da je jedna od najljepših plaža na Jadranu.

Na plažu se dolazi strmom stazom koja je uklesana u stijeni, pa je put do plaže nešto zahtjevnija šetnja, neki će reći da je pravi trening. Međutim, kada dođete na svoje odredište i ugledate prizor, shvatite da vrijedi upregnuti mišiće.

Plaža Pasjača u Popovićima - 5 Na plažu Pasjaču dolazi se strmom stazom koja je uklesana u stijeni (Foto: Shutterstock)

Nakon desetak minuta šetnje dolazite do tunela, a onda slijedi prizor kakav ćete vidjeti malo gdje na svijetu. Pedeset nijansi plave, sitni bijeli kamenčići i toplo more svrstat će ovu plažu na sam vrh ljetnih destinacija koje ste posjetili.

Pasjača je posebna po tome što će vas upoznati s divljom prirodom toga kraja. Ondje nema signala, pa će vam mobiteli služiti samo za fotografiranje nevjerojatnih prizora.

Plaža u Ninu Jeste li već bili na njoj? Prekrasna hrvatska plaža koju jednako obožavaju odrasli i djeca

Jedini "problem" je činjenica da ondje nema hlada, trgovine ni WC-a, pa nije savršen izbor za roditelje s djecom. Odličan je izbor za parove i sve one koji žele napuniti baterije i na trenutak pobjeći od poznatih dubrovačkih gužvi, ležaljki, rekvizita za plažu, glasne glazbe i skupih beach-barova.

Rajska plaža je zlatni pješčani raj - 2 Rajska plaža: Pješčana ljepotica na otoku Rabu koju ime savršeno opisuje

Plaža Vučine na Pelješcu 15 najljepših fotografija plaža na Pelješcu naših čitateljica

Pasjača je nastala za vrijeme Drugog svjetskog rata, a mještani su je dugo skrivali od očiju javnosti. Portal European Best Destinations Pasjaču je 2019. proglasio najljepšom plažom u Europi.

Plaža Pasjača u Popovićima - 2 Plaža Pasjača u Popovićima (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju