Pula ima posebnu čar, kao i čitava Istra, a takve su i pulske plaže, koje nimalo ne zaostaju za nekim "razvikanijim" plažama. Zateknete li se u Puli, ako vam se pruži prilika, svakako posjetite plažu Zelenika, koja će oduševiti sve koji voli dobar hlad.

Galerija Plaža Zelenika u Puli Plaža Zelenika u Puli - 5 Plaža Zelenika u Puli - 3 +1 Pulska plaža Zelenika u suton izgleda posebno čarobno

Pula je najveći grad Istarske županije, pa je razumljivo da se taj turistički grad, prepun povijesti i kulture, diči i najljepšim plažama na području Istre. Jedna od pulskih ljepotica jest i plaža Zelenika, smještena u četvrti Stoja, na kojoj se već deset godina kupa i naša čitateljica Jelena.

Plaža Zelenika u Puli - 1 Plaža Zelenika u Puli (Foto: Privatne fotografije)

Uh, Zelenika je predivna. Lijepa je jer ima i kamenčiće i stijene, a ima i hlada. Ujutro na njoj nema gužve, dok je popodne krcata, otkrila nam je Jelena.

Dakle, preferirate li plaže na kojima nije gužva, Zelenika u jutarnjim satima mogla bi biti baš po vašem ukusu.

Plaža se nalazi unutar malog naselja s kućama, ali mjesta za parkiranje uvijek se nađe, kaže Jelena, što je dobro znati ako dolazite automobilom.

Plaža Zelenika u Puli - 2 Pulska plaža Zelenika u suton izgleda posebno čarobno (Foto: Privatne fotografije)

Ljepoti ove pulske plaže doprinosi i more, koje je na jednom dijelu predivne zelene boje, a na dnu je pijesak. Zelenika je djelomično kamenita, djelomično stjenovita plaža, a jedan mali dio je travnat. Na djelu plaže s kamenčićima najčešće se kupaju obitelji s djecom zbog pristupačnog ulaza u more, dok je stjenoviti dio popularan kod mlađe generacije jer je pogodan za skakanje u more.

Plaža u Ninu Jeste li već bili na njoj? Prekrasna hrvatska plaža koju jednako obožavaju odrasli i djeca

Plaža u Tučepima Od Jadranova do Mljeta: 20 vaših najdražih plaža na našoj obali

Imate li svoj popis plaža koje još niste posjetili, a željeli biste, Zelenika je svakako jedna od onih koje vrijedi dodati na njega.

Plaža Zelenika u Puli - 3 Zelenika je djelomično kamenita, djelomično stjenovita plaža (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju