S naslovnica slavnih svjetskih magazina svakodnevno nas gledaju žene "savršenih" proporcija, bez madeža, prištića, bora, trunke celulita ili šlaufića na trbuhu. Naravno, to je samo privid savršenstva koji se postiže fotošopiranjem njihovih fotografija.

Galerija Iskra Lawrence Frankie Bridge Nicole Murphy +10 Jennifer Love Hewitt

Američka glumica Jennifer Love Hewitt mnogo puta tijekom svoje karijere našla se na meti kritika zbog svojeg tijela. Kada bi se na naslovnicama tabloida pojavile njezine fotografije u bikiniju, zlobni komentari na račun njezina celulita samo bi se nizali.

Međutim, glumica se zbog toga nije previše opterećivala jer ga ionako nikada nije skrivala.

Jennifer Love Hewitt Jennifer Love Hewitt (Foto: Profimedia)

Dugo sam šutjela i nisam komentirala način na koji se ženska tijela konstantno kritiziraju. Da se razumijemo, nisam uzrujana zbog toga što se meni dogodilo, nego zbog svih djevojčica koje se opterećuju izgledom svog tijela. Znam kako izgledam i volim svoje tijelo, kao što bi trebale i sve ostale žene. Poruka svim curama s većom stražnjicom, grudima, bokovima i strukom – ponosno odjenite bikini i budite jake, kazala je jednom prilikom.

"Znam koliko bora imam...": 10 slavnih dama koje su se pobunile protiv fotošopiranja Jameela Jamil Lili Reinhart Zendaya +6 Kate Winslet

Kada je prije nekoliko godina jedan magazin greškom na svojoj internetskoj stranici objavio fotografiju Kim Kardashian prije retuširanja, društvene mreže također su se užarile od komentara. Magazin je ubrzo uklonio fotografiju, a Kim ju je naposljetku sama objavila uz jasnu poruku obožavateljima.

Imam celulit, pa što? Koja ga cura s oblinama nema? Ponosna sam na svoje tijelo i svoje obline, a ova fotografija dokaz je da to što sam na naslovnici magazina ne znači da sam savršena. Da samo znate kako mi bedra sada izgledaju, poručila je tada Kim.

Frankie Bridge Frankie Bridge (Foto: Profimedia)

Iako mnoge slavne žene same zahtijevaju uređivanje u fotošopu prije objavljivanja svojih fotografija, ima i onih koje to ne odobravaju, ali svejedno to ne mogu izbjeći.

Svoje pravo tijelo ne skriva ni Alicia Keys. Mi žene najljepša smo bića na svijetu bez obzira na to koji konfekcijski broj nosimo. Zahvalna sam zbog toga što uistinu u to vjerujem jer mislim da mnoge žene smatraju da bi trebale nositi neku malu veličinu kako bi bile lijepe, kazala je glazbenica.

U galeriji pogledajte koje se poznate dame ne opterećuju celulitom.

Scarlett Johansson Scarlett Johansson (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju