S naslovnica slavnih svjetskih magazina svakodnevno nas gledaju žene "savršenih" proporcija, bez madeža, prištića, bora, trunke celulita ili šlaufića na trbuhu. Naravno, to je samo privid savršenstva koji se postiže fotošopiranjem njihovih fotografija.

Galerija

Američka glumica Jennifer Love Hewitt mnogo puta tijekom svoje karijere našla se na meti kritika zbog svog tijela. Kada bi na naslovnicama tabloida pojavile njezine fotografije u bikiniju, zlobni komentari na račun njezinog celulita samo bi se nizali.

Međutim, glumica se zbog toga nije previše opterećivala jer ga ionako nikada nije skrivala.

Jennifer Love Hewitt
Jennifer Love Hewitt (Foto: Profimedia)

Dugo sam šutjela i nisam komentirala način na koji se ženska tijela konstantno kritiziraju. Da se razumijemo, nisam uzrujana zbog toga što se meni dogodilo nego zbog svih djevojčica koje se opterećuju s izgledom svog tijela. Znam kako izgledam i volim svoje tijelo, kao što bi to trebale raditi sve ostale žene. Poruka svim curama s većom stražnjicom, grudima, bokovima i strukom – ponosno odjenite bikini i budite jake, kazala je jednom prilikom.

Kada je prije nekoliko godina jedan magazin greškom na svojoj web stranici objavio fotografiju Kim Kardashian prije retuširanja, društvene mreže također su se užarile od komentara. Magazin je ubrzo uklonio fotografiju koju je Kim naposljetku sama objavila uz jasnu poruku obožavateljima.Imam celulit, pa što? Koja cura s oblinama ga nema? Ponosna sam na svoje tijelo i svoje obline, a ova fotografija dokaz je da to što sam na naslovnici magazina ne znači da sam savršena. Da samo znate kako mi bedra sada izgledaju, poručila je tada Kim.

Iako mnoge slavne žene same zahtijevaju tretman fotošopom prije objavljivanja svojih fotografija, ima i onih koje to ne odobravaju, ali svejedno ne mogu izbjeći taj "tretman".

Svoje pravo tijelo ne skriva ni Alicia Keys. Mi žene smo najljepša bića na svijetu bez obzira na to koji konfekcijski broj nosimo. Zahvalna sam zbog toga što uistinu u to vjerujem jer mislim kako mnoge žene smatraju da bi trebale nositi neku malu veličinu kako bi bile lijepe, kazala je glazbenica.

U galeriji pogledajte koje se poznate dame ne opterećuju celulitom.

Nicole Murphy
Nicole Murphy (Foto: Profimedia)