Obožavateljice ljubičaste boje ne treba previše uvjeravati u njezinu posebnost i svestranost.

Ta boja simbolizira pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Također se povezuje s borbom za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji početkom 20. stoljeća.

Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja.

Njezine tamnije nijanse vrlo su upečatljive i energične, a one svjetlije smirujuće. Kada je u pitanju moda, gotovo svake jesensko-zimske sezone ljubičasta je apsolutni hit.

S obzirom na bogatu ponudu, mnogi će ove sezone popuniti ormar ljubičastim odjevnim komadima, ali neki će poželjeti unijeti ljubičaste nijanse i u svoj životni prostor.

Ako niste sigurni odakle započeti, najbolje je u uređenje interijera krenuti s ljubičastim detaljima. Tepih, ukrasni jastučići, stolna lampa ili luster, zavjese, jedna fotelja ili kauč u ljubičastoj boji odmah će osvježiti prostor.

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +0 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Najodvažniji se mogu odmah prihvatiti bojenja zidova u omiljenoj nijansi. Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako ljubičasta boja funkcionira u svim prostorijama u domu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju