Obožavateljice ljubičaste boje ne treba previše uvjeravati u njezinu posebnost i svestranost.

Galerija Ljubičasta boja u životnom prostoru - 1 Ljubičasta boja u životnom prostoru - 2 Ljubičasta boja u životnom prostoru - 3 +11 Ljubičasta boja u životnom prostoru - 4

Ova boja simbolizira pravednost i dostojanstvo, a s godinama je postala simbol i za ravnopravnost spolova i snagu žena. Također se povezuje uz borbu za žensko pravo glasa u Velikoj Britaniji početkom 20. stoljeća.

Ljubičasta nastaje kombinacijom tople i energične crvene te hladne plave boje, a ima svojstva obiju boja.

Njezine tamnije nijanse vrlo su upečatljive i energične, a one svijetlije smirujuće. Kada je u pitanju moda, ove jesensko-zimske sezone ljubičasta je apsolutni hit, o čemu smo već pisali u nekoliko navrata.

Slika nije dostupna Carstvo lila tonova: "Open space" stan koji će osvojiti ljubiteljice ljubičaste boje

S obzirom na bogatu ponudu, mnogi će ove sezone popuniti ormar ljubičastim odjevnim komadima, ali neki će poželjeti unijeti ljubičaste nijanse i u svoj životni prostor.

Ljubičasta boja u životnom prostoru - 2 Ljubičasta boja u životnom prostoru - 2 (Foto: Living4media)

Ako niste sigurni odakle započeti, najbolje je u uređenje interijera krenuti s ljubičastim detaljima. Tepih, ukrasni jastučići, stolna lampa ili luster, zavjese, jedna fotelja ili kauč u ljubičastoj boji odmah će osvježiti prostor.

Najodvažniji mogu se odmah prihvatiti bojanja zidova u omiljenoj nijansi. Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako ljubičasta boja funkcionira u svim prostorijama u domu.

Ljubičasta boja u životnom prostoru - 8 Ljubičasta boja u životnom prostoru - 8 (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju