Ako vam nije do kraja jasna definicija "prijatelja s povlasticama", jedno od objašnjena kaže da se radi o odnosu u kojem dvoje prijatelja dovoljno vjeruje jedno drugome da se upuste u seksualne aktivnosti bez straha da će jedno drugom povrijediti osjećaje.

U objašnjenu se navodi i da je ovo idealan scenarij za ljude koji nisu zainteresirani za ozbiljnu vezu ili nemaju vremena za nju. Osim toga, ni jedna strana, osim ako nije dogovoreno drugačije, ne mora se suzdržavati od izlaženja s drugim ljudima.

Drugim riječima, ovo je aranžman u kojem je sve podređeno seksualnom užitku. Ako i sami planirate ulazak u jedan ovakav odnos, neke stvari ipak morate imati na umu.

Biste li se upustili u ovakav odnos?

glasova:

1. Birajte mudro

Kada je u pitanju ovakav odnos, morate pronaći istomišljenika. Osim toga, s tom osobom morate osjećati određenu razinu ugode kako biste mogli krenuti u tom smjeru. Pokušajte predvidjeti i potencijalne zamke i probleme. Primjerice, je li prijatelj s kojim planirate ovakav odnos možda ljubomoran, posesivan ili nametljiv? Ako je, izbjegnite ga.

2. Budite na istoj valnoj duljini

Nije dovoljno da vam je ugodno kada ste zajedno. Obje osobe koje se planiraju upustiti u ovaj oblik prijateljstva moraju imati potpuno jasnu predodžbu o tome u što se upuštaju. Također, trebate biti transparentni oko nekih osnovnih pravila kako bi se izbjegle komplikacije. Prije nego postanete prijatelji s povlasticama, razgovarajte primjerice o tome što mislite o drugim partnerima za vrijeme trajanja vašeg odnosa.

3. Bez velikih očekivanja

Idealno bi bilo ne upuštati se u jedan ovakav odnos ako se nadate da se on jednog dana može pretvoriti u ozbiljnu vezu. Naravno da uvijek postoji mogućnost da se nešto takvo dogodi, ali postoji vjerojatno još veća mogućnost da iz svega izađete povrijeđeni.

Također, od osobe s kojom se upuštate u ovakav odnos nemojte očekivati da će biti uz vas kada se razbolite biti tu za vas.

4. Poanta je u zabavi

Do, to je bit ovakvih odnosa. Ljudi najčešće traže nekoga s kim mogu biti prijatelji s povlasticama radi seksualnog užitka. Bitno je, dakle, da eksperimentirate i ne dopuštate da se iskra koja postoji među vama ugasi. Imajte na umu i da ovo nije jednostrana igra - treba postojati savršen balans između davanja i primanja kada je riječ o seksualnom zadovoljstvu.

5. Siguran seks - uvijek

Budite odgovorni, koristite zaštitu i nemojte kršiti pravila sigurnog seksa. Ne bi bilo loše ni da se redovito testirate kako biste isključili bilo kakve spolno prenosive bolesti. Ipak se radi o jednom specifičnom odnosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju