Glumačku karijeru Matta LeBlanca obilježila je uloga luckastog šaljivdžije, simpatičnog zavodnika, vječitog zezanta i čovjeka velike i dobre duše Joeyja Tribbianija u seriji "Prijatelji". Povodom Mattova 55. rođendana, koji je glumac proslavio 25. srpnja, pronašli smo sedam razloga zbog kojih bi svatko poželio prijatelja (i cimera) poput legendarnog Joeyja.

Galerija Joey Tribbiani TV serija \'Prijatelji\' - 6 Scena iz serije 'Prijatelji' +3 Scena iz serije 'Prijatelji'  

1. Bit će vaš najveći oslonac Joey

će uvijek biti tu za vas. Bilo da ste potišteni, trebate nekog da posluša vaše jadikovke ili jednostavno trebate prisnog prijatelja u životu, on će biti prvi uz vas. Budimo iskreni, i Joey ima svoje razloge zbog kojih se želi sprijateljiti s vama, jedan od njih sigurno je taj da vam može kopati po frižideru, ali oprostit ćemo mu.

Zauzvrat, ići ćete na njegove predstave bez obzira na to koliko loše bile. Očekivat će od vas da mu budete podrška u njegovim velikim poslovnim prilikama, čak i ako ne završe slavno, i da razumijete kada se mora iseliti iz vašeg zajedničkog stana na neko vrijeme kako bi bio sam sa sobom.

Povodom 55. rođendana Matta LeBlanca pronašli smo sedam razloga zbog kojih bi svatko poželio prijatelja (i cimera) poput legendarnog Joeyja

2. Uvijek će biti raspoložen za hranu

Jede vam se pizza? Pa, Joey se već sprijateljio s dostavljačem iz pizzerije u vašem kvartu. On će, naravno, naručiti "Joeyjev specijalitet": dvije pizze. Čak i kada vam jedini desert koji ste napravili za blagdan ne ispadne dobro, Joey će se pobrinuti da svi tanjuri budu počišćeni.

3. Bit će vaš glas razuma

Monica: Kako te to može ne dirati?
Joey (slegne ramenima): Ovako.
Kada se nervirate zbog neke gluposti ili vam samo treba glas razuma, Joey će biti taj koji će vas spustiti na zemlju. Slušat će vas dok se ispuhujete ili postati sitničav zbog nečega što ne zaslužuje vaše vrijeme i energiju, i onda vas podsjetiti da je to mišljenje samo jedne kokoške.

4. Uvijek će vam pokazati koliko vas voli

Možda će to biti u obliku neodoljiva i neočekivana zagrljaja, narukvica za najbolje prijatelje za koje se novčano isprsio ili velikog bijelog psa. Što god to bilo, uvijek ćete znati koliko vas voli i cijeni.

Istina je da ćete i vi njega voljeti jednako. On će biti tu kada prekinete vezu i kada se upustite u tajnu vezu koja traje mjesecima. Bit će vaš vodič po Londonu koji volite mrziti. Pa čak i kada svoj sendvič obrani od pucnjave, i dalje ćete znati da bi i za vas primio metak.

TV serija 'Priajtelji' Scena iz serije 'Prijatelji' (Foto: Profimedia)

 

5. Prozvat će vas kada je to potrebno

Bez obzira na to koliko dobri prijatelji bili, Joey će vas prozvati ako smatra da je tako pravedno i ispravno. Prijatelj poput Joeyja čini nas boljim ljudima. I zbog toga je on najbolji dodatak našem krugu prijatelja.

Svi trebamo osobu koja će nas prozvati zbog naših gluposti, brinuti se da ispunimo svoja obećanja i pobrinuti se da sve što radimo radimo u skladu s našim vrijednostima i uvjerenjima.

6. Sanjat će velike snove skupa s vama

S prijateljem poput Joeyja ostvarit će se i vaši najluđi snovi. Joey je uvijek raspoložen za avanturu. Život nikada nije dosadan kada ste sa svojim najboljim prijateljima, a stvaranje uspomena njegova je specijalnost. Joey vas nikada ne bi pustio da svoje snove živite sami.

Scena iz serije 'Prijatelji' Izazov za prave fanove: Najteži kviz o "Prijateljima" koji ćete ikada odigrati

7. Uvijek će vas nasmijati

S prijateljem poput Joeyja smijat ćete se cijeli dan. Kažu da nam smijeh produžuje život, pa bismo uz ovakvo prijateljstvo ispunjeno smijehom zauvijek bili mladi.

Nekad će samo napraviti nešto bedasto i vi ćete se tiho smijuljiti. Nekad će pak zbijati šale zbog kojih će vas boljeti trbuh od smijanja. Joey će svojim karakterom vječitog zezanta i najdosadnije, najstresnije i najodraslije situacije učiniti smiješnima.

Scena iz serije 'Prijatelji' Scena iz serije 'Prijatelji' (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju