Ljubiteljima kremastih kolača kremšnite su često jedan od omiljenih kolača. Kako biste uživali u ovom popularnom desertu ne morate otići do slastičarne nego ga možete pripremiti i kod kuće uz pomoć jednostavnog recepta.

SASTOJCI ZA KREMŠNITE:

- 1,3 litre mlijeka
- 1 maslac
- 6 žlica oštrog brašna
- 6 jaja
- 10 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
- 2 pudinga od vanilije
- 2 kore za kremšnite

PRIPREMA KREMŠNITA

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.

2. Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.

3. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko ne zavrije pa zatim pažljivo prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.

4. Kuhajte smjesu 5 minuta pa je maknite s vatre. Nakon toga u lonac dodajte i istučene bjelanjke te s mikserom na najslabijoj brzini sve dobro miješajte dok se smjesa ne poveže. Pustite smjesu da se malo ohladi.

5. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu pa je izravnajte kuhačom.

Savjet:
- kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke pa te kocke poslažite po kremšnitama

- ako volite kremšnite sa šlagom, istucite šlag od 4 dcl slatkog vrhnja pa prelijte po kremi prije stavljanja gornje kore