U sezoni i izvan nje često posegnemo baš za tikvicama jer su nam gotovo uvijek dostupne i možemo ih pripremiti na bezbroj načina. Jedan su od njih i popečci, koji su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!

SASTOJCI ZA POPEČKE OD TIKVICA:

- 200 g ricotte
- 300 g tikvica
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- 50 g parmezana
- 50 g krušnih mrvica
- prstohvat soli
- malo papra
- krušne mrvice za valjanje

Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama tako finim da ćete ih jesti za doručak, ručak i večeru

Slika nije dostupna Lagani ljetni ručak: Recept za kremastu juhu od tikvica

PRIPREMA POPEČAKA OD TIKVICA:

1. Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).

2. Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.

3. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane 2-3 minute, a potom isto toliko s druge strane.

4. Pržene popečke odložite na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.

Ako više volite obične popečke, bez puno dodataka, imamo i za njih recept. Ovi fini popečci od tikvica stvarno su gotovi za čas, bilo da ih pečete u pećnici ili pržite u ulju.

Ne morate baš uvijek termički obraditi tikvice, odlične su i sirove, posebno ako ih koristite za fini ručak koji možete spremiti za manje od 25 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju