Radi se o jednom od onih starih, provjerenih recepata u koji ide tek nekoliko osnovnih sastojaka, a glavna je prednost oraščića što ih možete puniti namazom po želji. U nastavku pročitajte recept.
Oraščići - sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 120 g mljevenih oraha
- 2 žličice kakaa
- prstohvat soli
- čokoladni (ili neki drugi) namaz po želji
Oraščići - priprema:
- Pomiješati sve sastojke, dobro umijesiti, omotati prozirnom folijom pa staviti na 30 minuta u hladnjak.
- Kalupe premazati masti ili uljem pa uroniti u brašno, a višak otresti.
- Žličicom vaditi pa raditi male kuglice i utisnuti palcem u kalup.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C 10-15 minuta.
- Ostaviti da se prohlade pa vaditi.
- Puniti namazom ili kremom pa lijepiti.
Recept za oraščiće s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić, a još sličnih slastica možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Osim čokoladnim namazom kao u ovom receptu, oraščiće možete napuniti i domaćom kremom od pistacija.
Oraščiči blogerice Helene Pudić (Foto: Privatna arhiva)
Ako pak tražite još ideja za sitne božićne kolače, kekse, klasične torte, pite ili savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!