Ako ste korisnik društvenih mreža, vjerojatno ste vidjeli poznate palačinke iz pećnice. Iskaču iz paštete zadnjih dana, a na internetu je puno recepata, savjeta i preporuka kako da budu što bolje i mekše.
A mi s vama dijelimo provjereni recept kojeg možete pronaći u nastavku, a video postupka možete pogledati na kraju teksta.
Palačinke iz pećnice - sastojci:
- 1 jaje
- 300 ml mlijeka
- 200 g glatkog brašna
- 1 žlica ulja
- Ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
- Prstohvat soli
Palačinke iz pećnice - priprema:
- Umutiti pjenjačom smjesu - prvo jaja i šećere, pa mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije i na kraju brašno
- Smjesu uliti u veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje i peći na 200 stupnjeva cca 15 minuta
- Kada su palačinke pečene, narezati na 6 jednakih dijelova pa premazati punjenjima po želji i zarolati.
Palačinke možete puniti džemom od šljiva, borovnica ili marelica, preliti ih umakom od vanilije ili karamelom, nadjenuti namazom od pistacija, a možete ih i preliti klasičnom čokoladnom glazurom.
Recept za mekane i tako slasne palačinke iz pećnice s nama je podijelila gastroblogerica Petra Sabljić.
Ako ste ipak ljubitelji klasičnih palačinki, isprobajte naš recept za palačinke mekane kao duša, a ako volite kremaste kolače, pite, savijače i jednostavne torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!