Sve što trebate učiniti jest spojiti dva ukusna sloja, sve povezati u jedan kolač i ohladiti preko noći. Recept koji ćete sigurno napraviti više nego jednom, donosimo u nastavku.
Schwarzwald kolač - sastojci:
za čokoladni sloj:
- 4 jaja
- 75 g šećera
- 220 g čokolade sa 70% kakaa
- 120 g maslaca
za sloj od višanja:
- 250 g višanja iz kompota
- 100 ml soka od višanja iz kompota
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1 žlica šećera ili meda
- 1 bourbon vanilin šećer
- 200 ml vrhnja za šlag
- čokolada za ukrašavanje
Schwarzwald kolač - priprema:
- Pećnicu zagrijte na 160°C, a na dno stavite posudu s vodom. Kalup obložite papirom za pečenje.
- Jaja i šećer miksajte zajedno dok se ne zgusnu i povećaju volumen.
- Čokoladu natrgajte na kockice pa zajedno s maslacem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Malo pustite da se ohladi.
- Čokoladu u tri navrata sipajte u jaja, cijelo vrijeme miješajući dok ne postignete jednoličnu smjesu.
- Ulijte smjesu u protvan i pecite 35-40 minuta.
- Pustite da se kolač ohladi do mlakoga pa ga izvadite iz kalupa, okrenite na ravnu plohu i skinite papir.
- U međuvremenu pripremite višnje: Sok pomiješajte sa šećerima i škrobnim brašnom pa zajedno s višnjama kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustoću poput džema, oko 10 minuta.
- Vruće prelijte preko mlakog čokoladnog sloja i sve zajedno ohladite.
- Vrhnje za šlag izmiksajte pa njime premažite hladni kolač. Ukrasite ribanom čokoladom. Držite u hladnjaku i izvadite 15 minuta prije posluživanja.
Recept za čokoladni kolač s višnjama s nama je podijelila gastroblogerica Ivana Šteković, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu ivaninakuhinja te u nastavku.
Provjerite i naš recept za Schwarzwald tortu koja se ne peče.
Ako tražite još ideja za klasične kolače, torte, kekse, pite i savijače, pročitajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!