Koliko ste puta odjenuli neku kombinaciju i onda odustali od nje jer ste zaključili da boje koje ste odabrali ne idu jedna uz drugu? Modna pravila poprilično su se promijenila i gotovo da nema boja koje danas ne možete spajati. U nastavku vam donosimo kombinacije boja koje nisu česte, a koje zapravo izgledaju sjajno.

Galerija Tamnoplava i crvena Tirkizna i ružičasta Crna i narančasta +4 Ružičasta i ljubičasta

1. Tamnoplava i crvena

Kada su u pitanju neutralne boje, tamnoplava je jedna od onih koje su na glasu kao boje uz koje možete kombinirati baš sve druge nijanse. Posebno dobro izgleda u spoju s crvenom. Iako je to vrlo klasična kombinacija boja, zapravo uopće nije česta.

Tamnoplava i crvena Tamnoplava i crvena (Foto: Profimedia)

2. Tirkizna i ružičasta

Modni znalci prozvali su ovo jednom od najhrabrijih kombinacija boja. Za najbolji rezultat kombinirajte blijede nijanse jedne i druge boje, ali najodvažnije ljubiteljice mode slobodno se mogu poigrati s jarkim varijantama.

Tirkizna i ružičasta Tirkizna i ružičasta (Foto: Profimedia)

3. Crna i narančasta

Narančasta je jedna od boja koje su slabo zastupljene u street style kombinacijama. Pojave se prije svega kao detalj ili dio uzorka na odjeći. Šteta, s obzirom na to koliko ta predivna i topla boja može uljepšati naša modna izdanja. Mnogi je izbjegavaju kombinirati s crnom jer većinu asocira na paletu boja vezanu uz Noć vještica, ali odvažna narančasta i neutralna crna mogu biti tako dobar spoj.

Crna i narančasta Crna i narančasta (Foto: Profimedia)

4. Ružičasta i ljubičasta

Kombiniranje ljubičastih i ružičastih nijansi također je rijetka pojava. Možda biste pomislili kako njihov spoj ne može izgledati sofisticirano i elegantno, ali prevarili biste se. Boja lavande i hot pink nijansa oduševit će odvažne trendseterice, a ostale dame koje ipak žele malo neutralniju varijantu te kombinacije boja mogu se poigrati sa svim pastelnim i manje jarkim nijansama ljubičaste i ružičaste.

Ružičasta i ljubičasta Ružičasta i ljubičasta (Foto: Profimedia)

5. Žuta i bež

Bež boju mnogi doživljavaju kao vrlo dosadnu, ali ona je zapravo stvorena za kombiniranje s efektnim nijansama. Koju god odaberete i pridodate je bež odjevnom komadu, nećete pogriješiti, a fantastično će izgledati u spoju sa žutim nijansama.

Žuta i bež Žuta i bež (Foto: Profimedia)

6. Zelena i crvena

Kombinacija crvene i zelene jedna je od onih prema kojima također imamo predrasude. Doživljavamo je kao božićni spoj i gotovo da ne pomišljamo na to da spojimo crvene i zelene odjevne komade. Neki modni znalci smatraju da je njihovo kombiniranje čak i modni gaf, ali pravila su tu kako bi se kršila pa se nemojte ustručavati te isprobajte i ovaj neobični spoj.

Zelena i crvena Zelena i crvena (Foto: Profimedia)

7. Crvena i boja fuksije

U svijetu mode kombinacija boje fuksije i jarko crvene boje prihvaćena je već neko vrijeme, ali još uvijek je puno onih koji smatraju da te dvije nijanse ne treba kombinirati. Iako je taj nekonvencionalni spoj nekad smatran modnim promašajem, mnoge dame dokazale su da izgleda sjajno.

Crvena i boja fuksije Crvena i boja fuksije (Foto: Profimedia)

Isplati se kupiti torbe u ovih šest boja jer pristaju uz baš sve Bordo torba Tamnozelena torba Svijetloplava torba +3 Bijela torba

Siva je nova crna: Chanelova kolekcija potvrđuje nadolazeći trend Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. +4 Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju