Koliko ste puta odjenuli neku kombinaciju i onda odustali od nje jer ste zaključili kako boje koje ste odabrali ne idu jedna uz drugu? Modna pravila poprilično su se promijenila i gotovo da nema boja koje danas ne možete spajati. U nastavku vam donosimo kombinacije boja koje nisu česte, a koje zapravo izgledaju sjajno.

Galerija

1. TIRKIZNA I RUŽIČASTA

Modni znalci prozvali su ovo jednom od najhrabrijih kombinacija boja. Za najbolji rezultat kombinirajte blijede nijanse jedne i druge boje, ali one najodvažnije ljubiteljice mode slobodno se mogu poigrati s jarkim varijantama.

Tirkizna i ružičasta
Tirkizna i ružičasta (Foto: Shutterstock)

2. TAMNOPLAVA I CRVENA

Kada su u pitanju neutralne boje, tamnoplava je jedna od onih koje su na glasu kao boje uz koje možete kombinirati baš sve druge nijanse. Posebno dobro izgleda u spoju s crvenom. Iako je ovo jedna vrlo klasična kombinacija boja, zapravo uopće nije česta.

Tamnoplava i crvena
Tamnoplava i crvena (Foto: Profimedia)

3. CRNA I NARANČASTA

Narančasta je jedna od boja koje su slabo zastupljene u street style kombinacijama. Pojave se prije svega kao detalj ili dio uzorka na odjeći. Šteta s obzirom na to koliko ova predivna i topla boja može uljepšati naša modna izdanja. Mnogi je izbjegavaju kombinirati s crnom jer većinu asocira na paletu boja vezanu uz Noć vještica, ali odvažna narančasta i neutralna crna mogu biti tako dobar spoj.

Crna i narančasta
Crna i narančasta (Foto: Profimedia)

4. RUŽIČASTA I LJUBIČASTA

Kombiniranje ljubičastih i ružičastih nijansi također je rijetka pojava. Možda biste pomislili kako njihov spoj ne može izgledati sofisticirano i elegantno, ali prevarili biste se. Boja lavande i hot pink nijansa oduševit će odvažne trendseterice, a ostale dame koje ipak žele malo neutralniju varijantu ove kombinacije boja mogu se poigrati sa svim pastelnim i blijedim nijansama ljubičaste i ružičaste.

Ružičasta i ljubičasta
Ružičasta i ljubičasta (Foto: Profimedia)

5. ŽUTA I BEŽ

Bež boju mnogi doživljavaju kao vrlo dosadnu, ali ona je zapravo stvorena za kombiniranje s efektnim nijansama. Koju god odaberete i pridodate je bež odjevnom komadu nećete pogriješiti, a fantastično će izgledati u spoju sa žutim nijansama.

Žuta i bež
Žuta i bež (Foto: Shutterstock)

6. ZELENA I CRVENA

Kombinacija crvene i zelene jedna je od onih prema kojima također imamo predrasude. Doživljavamo je kao božićni spoj i gotovo da ne pomišljamo na to da spojimo crvene i zelene odjevne komade. Neki modni znalci smatraju da je njihovo kombiniranje čak i modni gaf, ali pravila su tu kako bi se kršila pa se nemojte ustručavati te isprobajte i ovaj neobičan spoj.

Zelena i crvena
Zelena i crvena (Foto: Shutterstock)

7. CRVENA I BOJA FUKSIJE

U svijetu mode kombinacija boje fuksije i jarko crvene boje prihvaćena je već neko vrijeme, ali još uvijek je puno onih koji smatraju da ove dvije nijasne ne treba kombinirati. Iako je ova nekonvencionalan spoj nekad smatran modnim promašajem, mnoge dame dokazale su da izgleda sjajno.

Crvena i ružičasta
Crvena i ružičasta (Foto: Profimedia)