Konjička utrka Royal Ascot jedno je od najprestižnijih britanskih društvenih događanja u Velikoj Britaniji. Utrka traje pet dana, okuplja pripadnike kraljevske obitelji i visokog društva, ali i mali broj sretnika "pučana" koji uspiju nabaviti ulaznicu.

Galerija Vojvotkinja od Cambridgea Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea Britanska kraljica Elizabeta II. i nizozemska kraljica Maxima +5 Princeza Beatrice

Pravila odijevanja za tu prigodu su striktna. Tamo nećete vidjeti žene gola trbuha jer je to strogo zabranjeno, a hlače obavezno moraju biti dugačke i kombinirane s formalnim modnim komadima za gornji dio tijela. Nije dozvoljeno ni nošenje sportske odjeće, a obavezni je modni dodatak – grandiozni šešir.

Ovdje manje nikako nije više, a upravo se tim pravilom vode mnoge poznate dame prilikom odabira tog dodatka za ovu prigodu, ali i neke članice britanske kraljevske obitelji.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea (Foto: Getty Images)

Većina njih jučer je došla na otvaranje utrke, a kada je u pitanju šešir, najviše pohvala modnih kritičara dobila je vojvotkinja od Cambridgea.

Uz romantičnu svijetloplavu košulju i suknju Elie Saaba i srebrnih salonki Gianvito Rossi, Catherine je odabrala šešir Philip Treacyja – poprilično decentan s obzirom na to kakve modele znamo viđati na ovoj utrci.

Britanska kraljica Elizabeta II. i nizozemska kraljica Maxima Britanska kraljica Elizabeta II. i nizozemska kraljica Maxima (Foto: Getty Images)

I dok je njezin model oduševio, šešire kraljice Elizabete II. i nizozemske kraljice Maxime, koja je bila posebna gošća na otvaranju, Britanci su proglasili kičastima. U galeriji pogledajte kakve su šešire nosile ostale dame iz britanske kraljevske obitelji i sami odlučite koji je najbolji.

Najbolji šešir odabrala je…

glasova:

POGLEDAJTE I:

Catherine Middleton: Kombinacija koja je (opet) pomladila vojvotkinju Catherine Middleton Catherine i William u Keswicku Catherine i William u Keswicku +4 Vojvotkinja i vojvoda pozdravili su okupljene građane

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju