Kada govorimo o kuhanju, godine nikako nisu prepreka ovoj strasti. Najbolji je primjer Clara, najstarija američka kuharica s popularne stranice YouTube, čija su jela oduševila cijeli svijet. Donosimo recept za ukusni ručak s krumpirom, lukom i hrenovkama u kojem će uživati veliki i mali, a koji košta svega 10 kuna.

Prabaka, baka i majka Clara na svom je kanalu na YouTubeu s gledateljima diljem svijeta podijelila najjednostavnije recepte koji su obilježili njezinu mladost.

Upravo ta jela pripremala joj je majka tijekom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obilježila početak 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

Jela iz prošlosti bake Clare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način

Iako je simpatična kuharica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su no ikad, a u njima uživaju njezini brojni fanovi diljem svijeta.

Jela bake Clare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od tri sastojka u kojem će uživati klinci i odrasli, a za koje vam treba svega 10 kuna. Slika nije dostupna Mljac, kako im odoljeti? Recept za hrskave polpete od krumpira i sira Slika nije dostupna Nemojte ga bacati: Recept za jako fine pogačice s pireom koji je ostao od dana prije

RUČAK ZA 10 KUNA

Sastojci:
- 2 veća krumpira
- 1 glavica većeg luka
- 1 paket hrenovki (2 do 4 komada)

U ukusnom ručku s krumpirom, lukom i hrenovkama će uživati veliki i mali, a košta svega 10 kuna

Priprema:
1. Krumpir i luk ogulite i narežite na manje kockice.

2. U duboku tavu stavite ulje, dodajte krumpir i luk te ga posolite i popaprite.

3. Pirjajte na srednjoj vatri te kuhačom svako toliko okrenite sastojke.

4. Po želji dodajte žlicu pelata ili nekog drugog umaka od rajčice.

5. Hrenovke narežite na kolutiće, a kada se krumpir zapeče, ubacite ih u tavu te nastavite s pirjanjem i okretanjem.

6. U tavu dodajte i malo vode te nastavite pirjati još nekoliko minuta.

7. Kada voda ispari, a krumpir omekša – jelo je gotovo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju