Balkoni i terase naših domova ovih su dana vrlo živahni i kako vrijeme postaje sve toplije i sunčanije, na njima provodimo sve više vremena. Kako bi vaše mjesto za uživanje na otvorenom bilo još ugodnije i ljepše, dovoljno će biti da mu dodate nekoliko detalja.

Galerija Pomoću sitnih detalja balkon i terasa odmah će živnuti Ikea tegla biljke s uzorkom leptira, 14,90 kn Zara Home ukrasni vrč, 259 kn +10 H&M Home ukrasni jastuk, 8,99 funti (76,01)

Samo jedna ukrasna teglica za cvijeće može biti dovoljna da promijeni izgled balkona i terase i da vam ovo mjesto u domu postane još draže. Ako u cijelu priču dodate i ljupku kanticu za zalijevanje u nekoj živahnoj boji ili romantični fenjer stvorit ćete kutak koji će osim vama biti omiljen i vašim gostima.

Oni još hrabriji za balkon ili terasu mogu nabaviti led svjetiljke simpatičnog izgleda poput onih u obliku psića, a tu si u ukrasni jastuci koji se prodaju u cijelon nizu boja i uzoraka, kao i neodoljivi vrčevi. 

Valentina Galijan uredila je svoj sićušni balkončić na zagrebačkim Ravnicama - 4 Klupica je divna! Sićušan balkončić na zagrebačkim Ravnicama uređen - savršeno

Ležaljka je odličan dodatak za balkon ili terasu Ma, milina: 10 modela ležaljki stvorenih za upijanje sunca na balkonima i terasama

Dobra stvar kod detalja za balkon je što zbog njih ne morate posegnuti duboko u džep ako to ne želite. Mi smo primjerice pronašli dekoracije  čiji se cijene kreću već od 12 i pol kuna, a koje će balkonu ili terasi podariti sasvim novo lice.

U našoj galeriji razgledajte sitnice i ideje za uređenje balkona, a prilikom uređenja balkona koji će vam mamiti osmijeh na lice čim otvorite oči imajte na umu tri stvari:

1. Boja čini čuda

Balkoni uređeni u primjerice bež nijansama izgledaju predivno, ali ako želite da vaš balkon ili terasa živnu poigrajte se detaljima u življim bojama. To može biti plavi vrč na točkice, lončanica za cvijeće u nekoj jednako upadljivoj boji ili neodoljiva kantica za zalijevanje. Pokoji detalj u zanimljivoj boji ili sa zanimljivim uzorkom razbit će potencijalnu dosadu.

Balkon na Jarunu Kristine Hrkač Čotar - 7 Ima i ljuljačku! Preslatki balkon na zagrebačkom Jarunu stvoren za guštanje na suncu

Cvijeće na balkonu Izaberite idealno cvijeće: 12 balkonskih ljepotica koje (ne) vole sunce

2. Biljke su uvijek dobar izbor

Biljke balkonima i terasama daju posebnu draž. Čak i ako se ne smatrate talentom, postoje biljke koje uspijevaju bez previše brige, a zahavaljujući kojima će vaša sobica na otvorenom biti još ljepša.

3. Bitno je da se vama sviđa

Na kraju dana, najbitnije je da vi uživate na svom balkonu ili terasi. Nemojte slijepo slijediti trendove nego si napravite oazu po vašem guštu koja će svaki dan biti vaše omiljeno mjesto za ispijanje kave.

Ikea tegla biljke s uzorkom leptira, 14,90 kn Ikea tegla biljke s uzorkom leptira, 14,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju