Ljepota je u očima promatrača. Ta je izreka vjerojatno većini dobro poznata i upravo je zbog nje teško pisati o konceptu klasične ljepote. Međutim, slagali se mi s tim ili ne, standardi takozvane klasične ljepote itekako postoje i upravo se po njima procjenjuje nečiji izgled.

Galerija +0 Marc Anthony i Jennifer Lopez

Upravo zbog njih svi oni koji, na primjer, nemaju savršeno simetrična lica i idealan broj kilograma društvo automatski ne stavlja u kategoriju lijepih ljudi. Čak se i čudimo kada netko koga se možda ne smatra privlačnim pronađe izrazito privlačnog partnera ili partnericu te odmah sumnjamo u tu vezu.

Da izgled uistinu nije presudan kada je u pitanju privlačnost, potvrdit će to i mnogi slavni muškarci koji njime definitivno nisu osvajali žene.

Padma Lakshmi bila je uspješna manekenka, TV voditeljica te autorica kuharice i knjige eseja kada je 1999. upoznala slavnog književnika Salmana Rushdieja.

Za nas Indijce, on je bio poput Hemingwaya. Zamislite mladu ženu u dvadesetima koja obožava knjige i upravo je izdala svoju, a onda joj dođe takav čovjek. On je bio najbolja stvar koja mi se dotad dogodila u životu. Bilo mi je nevjerojatno što je netko tog kalibra uopće zainteresiran za to da me izvede na ručak. Zaveo me svojim riječima, priznala je Padma u jednom intervjuu.

Par se oženio 2004. godine, ali njihov brak ipak nije dugo potrajao, pa su se razveli već 2007. godine i ostali u prijateljskim odnosima. Izgleda da su riječi uistinu put do njezina srca jer je jedno vrijeme bila u vezi s komičarem i glumcem Davidom Spadeom, koji također nije na glasu kao pretjerani ljepotan.

Isto vrijedi i za Borisa Beckera. Slavni njemački tenisač baš nikad nije imao problema s osvajanjem pripadnica ljepšeg spola, a trenutačno je u vezi s predivnom Lilian de Carvalho.

Žene diljem svijeta osvajao je i monegaški princ Albert, a među njima su navodno bile i brojne poznate dame, uključujuči i Naomi Campbell.

Jesse Plemons, jedan od najboljih glumaca svoje generacije i miljenik brojnih redatelja, s nogu je oborio glumicu Kirsten Dunst.

Kirsten je hodala s ljepotanima poput Joshna Hartnetta, Garretta Hedlunda, Adama Brodyja i Jakea Gyllenhaala, ali na kraju se skrasila s beskrajno talentiranim i duhovitim Plemonsom. U vezi koja je započela 2016. godine par je dobio dva sinčića, Ennisa i Jamesa.

Uz šarm i smisao za humor, tajni adut Marca Anthonyja definitivno je i njegov glas, kojem nije odoljela ni Jennifer Lopez.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju