"Vidi, tata. Učitelj kaže, svaki put kad zvono zazvoni, anđeo dobije svoja krila", poznata je rečenica kojom završava film "Divan život", najslavniji božićni film svih vremena. Izgovorila ju je glumica Karolyn Grimes koja je imala šest godina kada je odigrala svoju najpoznatiju ulogu, onu djevojčice Zuzu Bailey.

Galerija Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život' - 4 Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život' - 5 Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život' - 2 +2 Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život'

Mnogi su nebrojeno puta pustili suzu na tu posljednju scenu filma "Divan život" u kojoj mala Zuzu primijeti da je zvonce na božićnom drvcu zazvonilo pa ushićeno kaže svom tati Georgeu Baileyju, kojeg je maestralno odglumio James Stewart, što to znači. I njezinom tati bilo je jasno da je tako i da je u tom trenutku njegov anđeo čuvar Clarence, koji mu je spasio život i pomogao mu da se vrati svojoj obitelji, dobio svoja zaslužena krila.

Svaki put kad zvono zazvoni, anđeo dobije svoja krila, vjerojatno je najpoznatija i najljepša rečenica iz klasika "Divan život". Najemitiraniji božićni film svih vremena bio je nominiran za pet Oscara, nijednog nije osvojio, ali je zato stekao popularnost i kultni status za sva vremena.

Svake godine u vrijeme Božića gledaju ga milijuni ljudi, a danas 82-godišnja Karolyn Grimes i dalje nadahnjuje druge svojom slavnom rečenicom. Grimes je tijekom djetinjstva odigrala brojne filmske uloge, no uloga Zuzu Bailey svakako je najpoznatija, a glumica je i dan danas svojevrsna ambasadorica Divnog života, pa tako i u devetom desetljeću života rado pozira s božićnim zvoncima u ruci.

Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život' - 2 Glumica Karolyn Grimes i u devetom desetljeću života rado pozira s božićnim zvoncima u ruci (Foto: Profimedia)

'Divan život' je odličan filma koji je dirnuo živote mnogih ljudi. Privilegija je biti povezan s filmom koji ima posebno mjesto u srcima ljudi diljem svijeta. Redatelj Frank Capra imao je brojne suptilne poruke u filmu. Jedna od poruka jest da je svatko od nas važan i da svatko od nas čini razliku.

Mnogo je muškaraca i žena čiji se snovi nikada ne ostvare, poput Georgea. Kada gledate film shvatite koliko ste zapravo sretni, sa svojom obitelji i prijateljima, poručila je u jednom intervjuu glumica Karolyn Grimes koja je s 15 godina ostala bez roditelja. Unutar godine dana izgubila je i majku i oca. Njezina mama preminula je od komplikacija izazvanih ranom pojavom Alzheimerove bolesti, a tata je poginuo u prometnoj nesreći.

Nakon smrti roditelja živjela je s rođacima koji nisu bili obožavatelji filmova i televizije, a i ona sama film "Divan život" pogledala je tek s 40 godina, baš na Božić.

Nakon što je pogledala film kazala je kako joj se odjednom otvorio cijeli jedan novi svijet, a priču filma doživjela je vrlo dirljivom i smislenom. Odlučila je proputovati Sjedinjene Američke Države i svijet otkrivajući ljudima priče sa snimanja filma, a oni su joj zauzvrat govorili što im taj film znači.

Osjećam se privilegiranom što sam bila djevojčica koja je odigrala Zuzu i što sam mnogim ljudima dio Božića svake godine. To je tada bio samo posao kada sam snimala taj film. Mogla sam zapamtiti svaku rečenicu i radila sam sve što su mi rekli da radim. Frank Capra bio je predivan redatelj, prisjetila se Karolyn.

Zapravo ljubav Zapravo divni: 10 filmova bez kojih ne bi trebao proći niti jedan Božić

Prizori iz filma Sam u kući - 5 Ho, ho, ho! Saznajte koji ste božićni film s obzirom na horoskopski znak

Svake godine sudjeluje na događanju "Divan život" koje se održava u gradiću Seneca Falls u državi New York, koji je bio inspiracija za Bedford Falls u kojem se odvija radnja filma. Grimes, koja živi u Seattleu, Senecu Falls smatra domom, a glumica je otkrila kako su je prolazili trnci kada se godinama poslije prvi put vratila tamo nakon snimanja filma.

Sada, svaki put kad dođem u Senecu Falls osjetim toplinu u srcu. Kao da sam se vratila kući, kaže.

Karolyn Grimes glumila je Zuzu Bailey u kultnom filmu 'Divan život' - 6 'Svaki put kad zvono zazvoni, anđeo dobije svoja krila', najljepša je rečenica iz klasika 'Divan život' (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju