Iza nas je velika završnica Eurosonga 2022. godine u koju je prošlo 20 najboljih pjesama. U tjednu na izmaku imali smo priliku uživati u dvije polufinalne večeri i finalu 66. izbora za pjesmu Eurovizije koje se ove godine održalo u Torinu.

Nakon glasovanja žirija i publike odlučeno je da u veliko finale Eurosonga prolaze predstavnici Švicarske, Armenije, Islanda, Litve, Portugala, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Nizozemske. U drugoj polufinalnoj večeri prolaz u finale su izborili Belgija, Češka, Azerbajdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija.

Konstrakta na eurovozijskom nastupu u Torinu Konstrakta: Nastup na Eurosongu u najpoznatijim cipelama s hrvatskim potpisom

Naša Mia Dimšić nije izborila veliko finale, ai zato je odlična Konstrakta pokazala originalnost i osvojila srca žirija i gledatelja ispred malih ekrana.

Predstavnica Malte Emma Muscat nastupila je u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga - 3 Haljina sa zanimljivom porukom: Izdanje u tenisicama s platformom predstavnice Malte

Sada kada je sve, barem za ovu godinu gotovo, prisjetili smo se nekih kultnih nastupa koji su obilježili pozornicu Eurosonga. U kvizu provjerite koliko ste pozorno pratili Eurosong proteklih godina.

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Želimo vam svu sreću! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju