Kada zamišljamo najljepše boje jeseni, u misli nam dolaze zlaćana narančasta i duboka crvena. Mješavina najtoplijih jesenskih boja pod nazivom "pumpkin spice" frizerski je trend kojem se svake jeseni vraćamo jer je idealan za ovo godišnje doba.

Kosa boje 'začinjene bundeve' svake jesensko-zimske sezone vraća se u modu, a taj trend krenuo je iz SAD-a.

Naziv ove boje kose zapravo je "ukraden" naziv popularnog američkog jesensko-zimskog toplog napitka - pumpkin spice latte, a iza njega se skriva espresso s mlijekom, cimetom, muškatnim oraščićem i bundevom.

Boja 'začinjene bundeve' najpostojanija će biti na smeđoj kosi

Ova 'bundevasta' boja kose (bakrena, narančasta ili konjak boja) zapravo je jesenska, toplija varijanta, odnosno nastavak na bronde, flamboyage i balayage tehnike bojenja za koju se koristi puno bakrene boje. Kod brondea i flamboyagea vrhovi su svjetliji, a kod  jesenske varijante na vrhove se stavlja puno bakrene, dok je korijen kose smećkasti, opisuje frizerka Nikolina Perković.

Dakle, boju 'začinjene bundeve' lako može dobiti netko tko je imao ljetnu varijantu frizure, ali se može raditi i na kosi koja prethodno nije bojana na taj način.

Najpostojanija će biti na smeđoj kosi, a ima li pritom osoba i smeđe oči i obrve, nastat će zanimljiva jesenska igra i sklad. Plave će oči pak maksimalno doći do izražaja. Odlično laska bljeđem, ali i lagano tamnijem tenu, dok bi osobe s ružičastim i tenom sklonim crvenilu te s problematičnom kožom ovu boju trebale izbjegavati.

Bakrena kosa jako će osvježiti svjetliju put i cjelokupnom izgledu dati eteričnost, ističe Nikolina iz frizerskog studija Nikas.

Na kojoj dužini kose 'bundevasta' boja najbolje dolazi do izražaja?

Na kosi dužine do oko ramena jer se tada završeci boje bundeve nalaze oko lica i na taj način više dolaze do izražaja. Želite li maksimalno naglasiti kosu prošaranu bakrenim tonovima, izaberite valove jer se na njima lomi svjetlost te kosa poprima maksimalni volumen i dubinu, poput 3D efekta, objašnjava frizerka Nikolina Perković.

Iako naoko djeluje kao klasična duboka crvena boja, od nje se razlikuje po bogatim bakrenim tonovima i bakrenom odsjaju koji je specifičan za nijansu bundeve. Puno je toplija i nježnija od crvene i lakše se postiže na brinetama uz pomoć balayage tehnike ili pak layage tehnike, za koju je ipak potrebna dužina kose do ramena.

Rita Hayworth Tako vatrene! 12 najljepših crvenokosih žena svih vremena

U kućnoj radinosti komplicirano je i teško dobiti bilo koju nijansu iz crvene palete i postići idealne tonove koji će se slagati s našom puti, stoga se obratite profesionalcima tj. frizerima ako želite takvu promjenu.



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju