Svijet nikada nije bio puniji mogućnosti za učenje, a u posljednje vrijeme to prepoznaju i brojne žene.

Rad na sebi u sklopu cjeloživotnog učenja unaprjeđuje naše znanje, vještine i kompetencije unutar osobne i građanske te društvene perspektive i/ili perspektive zaposlenja. Neovisno o tome radi li se o formalnom, neformalnom ili informalnom obrazovanju, rezultati koje postižemo utječu na to kako se osjećamo, čemu težimo i kako će naš život izgledati za nekoliko godina.

Velike zagovornice cjeloživotnog učenja i obrazovanja žena su i Višnja Ljubičić, pravobraniteljica ravnopravnosti spolova u Republici Hrvatskoj, te Diana Madunic, veleposlanica Švedske u Republici Hrvatskoj. Svaka od njih pozvala je žene da rade na sebi i priključe se Zadovoljna akademiji.

Kao pravobraniteljica ravnopravnosti spolova kontinuirano se zalažem za veću vidljivost žena u svim područjima života, unaprjeđenje njihova statusa i jednakih mogućnosti za ostvarivanje svih prava. Društveni doprinos žena često se zasniva na njihovu entuzijazmu, volonterizmu, snalažljivosti i upornosti, ali ne i na adekvatnom društvenom priznanju.

Cjeloživotno učenje, svladavanje novih vještina, usvajanje znanja – pretpostavke su osobnog rasta, ali i zadovoljstva vlastitim životom. Odlučite probati nešto novo poput žena koje su to uspješno učinile prije vas. Postanite jedna od tih zadovoljnih i uspješnih žena, učinite nešto za sebe i upišite se u Zadovoljna akademiju, poziva pravobraniteljica.

Kada je obrazovanje u pitanju, jednako je strastvena i veleposlanica koja dolazi iz države u kojoj je rad na sebi izuzetno važan.

Stalni tehnološki razvoj i promjena na tržištu rada značajno utječu na naše životne okolnosti. Obrazovanje nam omogućuje da ojačamo svoje vještine ili razvijemo nove kako bismo se bolje snašli u novim okolnostima.

Švedska jako potiče cjeloživotno učenje te je u posljednjih desetak godina oko 40 posto odraslih u Švedskoj nastavilo s obrazovanjem. Ja bih vam predložila da nastavite i vi. Prijavite se na Zadovoljna akademiju jer vam dodatno obrazovanje pruža priliku za veću slobodu i kreiranje života na temelju vlastitih želja i interesa. Sretno! poručuje Diana Madunic.

Učenje ne završava izlaskom iz školskih i fakultetskih klupa. Svaki je dan nova prilika za učenje i rad na sebi. Baš svakog dana možemo steći nove vještine, naučiti kako postati bolje u onome što radimo, pa i otvoriti si sasvim nova područja rada za koja smo možda ranije mislile da su nam nedostupna. Ključ je u tome da se pokrenemo, shvatimo koliko vrijedimo i što sve možemo.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju