Kad bih barem mogla promijeniti posao... Kada bih barem mogla otvoriti svoju tvrtku... Kada bih barem mogla raditi ono što zaista volim...

Koliko ste puta izgovorili ove rečenice? A kada ste posljednji put zaista punim plućima krenuli u ostvarenje svog sna i sebe stavili na prvo mjesto? Kada ste posljednji put bili samo Vi, a ne mama, sestra, supruga, prijateljica, kći?

Da, mislimo da imamo vremena, da ćemo taj svoj daleki san ostvariti kada djeca odrastu, kada otplatimo kredit, kada skupimo za novi automobil, kada... Nastavite niz.

Međutim, život se događa samo jednom. Zato je upravo sada pravo vrijeme da se pokrenemo i napravimo taj prvi korak. Nemojmo čekati ponedjeljak, početak novog mjeseca ili nove godine.

O čemu ste sanjali kao mali? Što vam izaziva najveći osmijeh na licu i leptiriće u trbuhu? Bilo da želite postati poduzetnica, programerka ili se profesionalno ili amaterski baviti šminkanjem? Ova je jesen idealna za to.

Portal Zadovoljna.hr otvara natječaj za sve žene širom Hrvatske koje će u šest ponuđenih gradova moći osvojiti jednu od 15 edukacija u sljedećim učilištima i školama:

Otvoreno učilište Algebra

Talijanska škola mode i dizajna Callegari

Škola stranih jezika Vodnikova

Ponuđeni edukacijski sadržaji podijeljeni su u pet tematskih smjerova:

1. DIGITAL

2. LJEPOTA

3. MODA I DEKOR

4. PODUZETNIŠTVO

5. STRANI JEZICI

Svaki od tih edukacijskih smjerova imat će svoju mentoricu, osobu koja će motivirati i poticati odabranu kandidatkinju ili kandidatkinje u određenom području.

Mentori su uspješne osobe iz hrvatskog javnog života koji se nisu istaknuli samo svojim profesionalnim uspjehom, već i osobnošću te njegovanjem vrijednosti društva koje počiva za znanju, trudu, međusobnom osnaživanju te društvenoj odgovornosti.

MENTORICE ZADOVOLJNA AKADEMIJE

Mia Biberović, izvršna urednica i partnerica u Netokraciji, mentorica je smjera digital. Zaljubljenica u digitalni marketing, tehnologiju, poduzetništvo i medije, pa se smatra sretnicom koja radi ono što voli. Nakon uspješne karijere u Zagrebu, preselila se u rodni Osijek te time doprinijela sve većem jačanju IT industrije u centru Slavonije.

Simona Antonović, vodeća hrvatska make-up umjetnica, mentorica je smjera ljepota. Profesionalnu karijeru započela je u Londonu 2009. godine, a njezini radovi otada su se našli na stranicama najpoznatijih svjetskih i domaćih modnih i lifestyle časopisa. Između ostalog, Simona je službeni make-up artist modne kuće Chanel za područja Središnje i Istočne Europe i Mediterana, a na dugom popisu njezinih poslovnih uspjeha je i rad na Paris Fashion Weeku.

Ogi Antunac, modna dizajnerica čiji se modeli nose ne samo u Hrvatskoj već i u svjetskim metropolama poput New Yorka i Moskve, mentorica je smjera moda i dekor. Uvijek posebna i modnog izričaja koja predviđa nadolazeće trendove, Ogi je ime čiji potpis privlači i mlade otkačene cure i profinjene dame.

Alis Marić, diplomirana pravnica po struci, mentorica je smjera poduzetništvo, a široj je javnosti postala poznata kada je pokrenula iznimno popularni blog Čitaj knjigu. Nakon što je više od dva desetljeća radila u korporacijama, s pedeset je godina dobila otkaz. Tada je shvatila da je situacija u kojoj se zatekla prilika da napokon počne raditi ono što zaista voli. Danas njezine društvene mreže prati više od pola milijuna čitatelja.

Kristina Kruhak, jedna od najcjenjenijih hrvatskih prevoditeljica mentorica je smjera strani jezici. Kristina je završila francuski i engleski jezik i književnost. Raditi je počela još za vrijeme studija kao nastavnica engleskog u školi stranih jezika gdje je kasnije dobila i izvršnu poziciju. Posljednjih deset godina prije svega radi kao konferencijska prevoditeljica za najveće europske i međunarodne institucije.

Svaki od mentora svojom će podrškom pomoći odabranim kandidatkinjama da završe željenu edukaciju te ih potaknuti da na svom usavršavanju i obrazovanju rade tijekom cijelog života.

Prilika za promjenu je sada

Bez obzira na to jeste li zašli u pedesete ili netom izašli iz školskih klupa, sada je pravo vrijeme za promjenu. Sada je vrijeme da sebe stavite na prvo mjesto i podsjetite se koliko vrijedite i što sve možete postići ako date sve od sebe.

Učenje može biti najljepša pustolovina života koja će sa sobom donijeti neočekivana poznanstva, prijateljstva, nove poslovne prilike i, ono najvažnije, mogućnost da zaista budemo ono želimo biti svim svojim srcem.

Mi vam u tome možemo pomoći jer rastemo najbolje kada rastemo zajedno.

Prijavite se na Zadovoljna akademiju.

Zadovoljna akademija 2018. (Foto: Tatjana Bukvić / léTIM) - 9 Dobitnice edukacija Zadovoljna akademije 2018/19 (Foto: Tatjana Bukvi? / léTIM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju