Možda nas krasi pridjev nježnijeg spola, ali žene su oduvijek bile simbol velike snage, a kada se na jednom mjestu okupe snažne i pametne dame, to znači samo ovo - još jedna velika proslava nove sezone Zadovoljna akademije.

Galerija Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Proslava nove sezone Zadovoljna akademije +15 Proslava nove sezone Zadovoljna akademije

Život ne prestaje s navršenih 30, 40 ni 50 godina, pa zašto bi prestali i naše učenje, napredovanje te lov na još neostvarene snove.

Nikad ne znaš tko će ti dati vjetar u leđa, tko će ti pružiti ruku, to može biti u nekom trenutku kad se najmanje nadaš, smatra i Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.hr

Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Proslava nove sezone Zadovoljna akademije (Foto: Dorijan Kljun)

Takve prave trenutke, već treću sezonu zaredom, prepoznaje Zadovoljna akademija, višestruko nagrađivan projekt portala Zadovoljna.hr. Prijave tisuća žena i čak 43 dodijeljene edukacije, u posljednje dvije sezone zakotrljale su hvalevrijednu inicijativu koja se nastavlja i ove godine, uz poruku ''rastemo zajedno''.

Uz 43 žene koje su iskoristile edukaciju koju smo im mi omogućili posebno smo ponosni na sve one kod kojih je taj projekt potaknuo iskru da same iskorače i naprave neke hrabre promjene u životu i to je jedan od glavnih razloga zašto smo pokrenuli Zadovoljna akademiju, objasnila je urednica portala Zadovoljna.hr.

Posebno smo ponosni na sve žene kod kojih je ovaj projekt potaknuo iskru da same iskorače i naprave neke hrabre promjene u životu.

--Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.hr

USPJEŠNA IDEJA GOSPOĐE VLATKE

Jedna od tih neustrašivih polaznica je i gospođa Vlatka Mijić, učiteljica razredne nastave, koja je nakon dobivene edukacije putem Zadovoljna akademije, ostvarila želju da realizira svoju Udrugu Zelena olovka.

Mislim da upravo ovim projektom ćemo učiniti puno jer će učitelji napokon moći doći u centar gdje će dobiti psihološku potporu besplatno, kaže gospođa Vlatka.

Uspjeh ideje je toliki da će Vlatka na godinu dana zamrznuti svoje radno mjesto u školi i posvetiti se radu Udruge.

Bez obzira koliko imamo godina, ja sam bila među najstarijima sudionicima, evo ipak su me izabrali i nikada nije kasno ako vjerujemo naravno u ono što radimo, ako imamo strast prema tome, želju i volju, onda se snovi ostvaruju kao meni s vama, kaže.

Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Zadovoljna akademija: Predstavljena treća sezona projekta koji pomaže ženama mijenjati živote

"JA SAM JAKO PONOSNA NA NJIH JER SU ODLUČILE NAPRAVITI PROMJENU"

U današnje vrijeme prilika za učenje na svakom je koraku napretek, a i oni najmanji pomaci te hrabre odluke ove mentorice čine ponosnima.

Mnoge žene uključujući i mene, s obzirom da sam prije godinu i nešto postala mama, nemaju vremena družiti se uživo ili možda poslije posla, iskoristiti taj networking.

Mislim da je to ono što ženama kronično fali, druženje, networking i ostvarivanje kontakata i dobivanje nekih novih znanja, zahvaljujući digitalnom danas je moguće i dok dijete spava, nakon posla, prije posla, kaže Mia Biberović, mentorica Zadovoljna akademije.

Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Na polaznice je jako ponosna i mentorica Ogi Antunac (Foto: Dorijan Kljun)

Na polaznice je jako ponosna i mentorica Ogi Antunac.

Ja sam jako ponosna na njih jer su se odlučile napravit promjenu, mislim da svatko od nas tko jednom zakorači u nešto što je oduvijek sanjao od sada na dalje ima dužnost slijediti taj put tako da to im je sada obaveza, tu poruku će dobiti od mene za kraj, objasnila je.

ŽENE KAO MOTIVACIJA

A dodatnu motivaciju možete uvijek pronaći i u ženama oko sebe, poput naših poznatih dama.
Plesačica Gabriela Pilić ženama je poručila da budu ustrajne u poslovima koje vole, a Tamara Despot mišljenja je kako je u životu potrebno biti dobar prema ljudima i da će se to onda sve nekako vraćati.

Od prve do zadnje emisije sam plesala u Plesu sa zvijezdama nije li to savršeno. Zatekla sam samu sebe koliko sam zapravo hrabra i još uvijek ne mogu vjerovat kako sam ja to rekla idem, kako sam ja to odlučila, hrabra sam, žena, poručila je Viktorija Rađa.

Svatko od nas tko jednom zakorači u nešto što je oduvijek sanjao, od sada pa nadalje ima dužnost slijediti taj put.

--Ogi Antunac, mentorica Zadovoljna akademijePlesačica Valentina Walme poručila je pak kako je preskrasno što se slavi žene i ženski uspjeh.

Tako da ja bih svima rekla neka nas motiviraju druge žene, mene motivira moja mama i moje prijateljice, tako da svima bih poručila neka vas motiviraju druge žene, dodala je.

Pojam blažen među ženama definitivno najbolje razumije plesač Marko Markić koji je rekao da bi o tome što ga fascinira kod žena mogao imati monolog od 20 minuta, ali na vrh popisa ipak je stavio smisao za humor.

DODIJELJENA POČASNA EDUKACIJA

Veselo žensko druženje Zadovoljne zaokruženo je na najbolji mogući način - dodjelom počasne edukacije čitateljici koju je ovaj projekt potaknuo da pokrene životne promjene.

Proslava nove sezone Zadovoljna akademije Dodijeljena je počasna edukacija čitateljici koju je projekt potaknuo na promjene (Foto: Dorijan Kljun)

Prošlo ljeto kad nisam dobila edukaciju, prijateljice su rekle ma to je namješteno, ali sam im rekla ne, nemojte tako misliti, ograničen je broj žena koje mogu dobiti tu priliku i tada sam još napisala na Facebooku komentar da one koje nisu dobile nagradu će možda napraviti i više od onih koje jesu i nisam zbog toga odustala.

Znam da ću s ovim tečajem koji sam sada dobila naučit nešto što nikad u životu nisam znala da hoću.

-- Vesna Stublija Jovović

Znam da ću s ovim tečajem koji sam sada dobila naučit nešto što nikad u životu nisam znala da hoću, rekla je Vesna Stublija Jovović.

Nove prijave za Zadovoljna akademiju počinju sredinom kolovoza, zato ostavite izgovore po strani i krenite u ostvarenje možda davno zaboravljenih snova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju