Kad bih barem mogla promijeniti posao... Kada bih barem mogla raditi ono što zaista volim... Rečenice su to koje mnoge žene često govore - a junakinje ove priče odlučile su i napraviti taj korak.

Prijavile su se na Zadovoljna akademiju.

Projekt je to koji je otvorio vrata mnogim ženama koje čekaju svoj uspjeh jer nikad ne smijemo prestati učiti, nikad ne smijemo prestati vjerovati u svoje snove, a zahvaljujući Zadovoljna akademiji, 15 žena dobilo je priliku da ih ostvare. Među njima i Branka i Lorena, polaznice treće sezone ovog projekta.

Polaznice i mentorice treće sezone Zadovoljna akademije Polaznice i mentorice treće sezone Zadovoljna akademije (Foto: Andrea Paić)

Prijavila sam se za tečaj dizajnera interijera. Volim to raditi, kaže Branka Ercegović Gulin i nastavlja:

Očekujem da ću naučiti sve ono što moram naučiti kako bih se mogla prezentirati u, može biti, novom poslu, u životu, pa i ako budem taj posao radila samo pet godina, radit ću ono što volim, objasnila je. 

Branka Ercegović-Gulin jedna je od polaznica Zadovoljna akademije Branka Ercegović-Gulin jedna je od polaznica Zadovoljna akademije (Foto: Andrea Paić)

Druženje s polaznicama treće sezone Zadovoljna akademije - 7 Zadovoljna akademija: Treća generacija polaznica edukacija koje mijenjaju živote

Alis Marić Nezamjenjiva mentorica: Osoba koja svoje znanje nesebično dijeli i pritom ne očekuje ništa zauzvrat

Lorena Meštrović odlučila se za smjer knjigovodstvo.

To mi je bila oduvijek želja, što sam željela raditi, nadam se da će biti odlično i da ću nešto novo naučiti i da ću se napokon zaposliti, kaže.

Da se ne moramo nužno baviti samo onim što nam nalaže naše formalno obrazovanje, nego da možemo širiti vidike i vještine, dokazuje i profesorica likovne kulture Mirela Pakšec. Odlučila je ostvariti svoj san - s obzirom na to da voli rad na računalu, želja joj je okušati se kao grafički dizajner.

Očekujem da mi daju jako dobru osnovu, a onda dalje sve ovisi o meni, ali nedostaje mi taj dio osnove, baze da ja mogu graditi poslije svoj san, kaže Mirela.

MENTORI KAO VELIKA POMOĆ POLAZNICAMA

Velika pomoć polaznicama bit će i brojni mentori. Drugu godinu zaredom svojim će savjetima pomagati i uspješna dizajnerica Ogi Antunac.

Pa, očekujem red, rad i upornost, sad sam vidjela u prvoj sezoni da se to može, sad sam i ja puno hrabrija. Vidim da te cure, djevojke, žene zaista žele to za što su se prijavile i ja sam stvarno da im tu budem na putu, da im budem dodatni poticaj, kaže dizajnerica.

Tihana Korać i Ogi Antunac Tihana Korać i Ogi Antunac (Foto: Andrea Paić)

Kao mentorica u trećoj sezoni Zadovoljna akademije pridružuje se i vodeća hrvatska make-up umjetnica Simona Antonović.

Koliko će ona biti spremna, toliko ću ja njoj dati, ja ću je svakako i poticati. Možda ona i ne zna što bi me do kraja pitala ili kako posao izgleda i svakodnevica i rutina, pa ću joj zapravo nekako samoinicijativno i ponuditi neka riješenja i dodatnu edukaciju oko cijelog biznisa. Nije to samo doći našminkati nekog, objašnjava Simona.

Make-up umjetnica Simona Antonović jedna je od mentorica Make-up umjetnica Simona Antonović jedna je od mentorica (Foto: Andrea Paić)

Zadovoljna akademija Dobitnice edukacija Zadovoljna akademije 2019./2020.

ŽIVOTNIH PROMJENA NE TREBA SE BOJATI

Brojne nagrade, ali i mnoge zadovoljne žene rezultat su proteklih dviju sezona projekta portala Zadovoljna.hr.

U prve dvije sezone 45 žena prolazilo je različite edukacije i našu ideju da pomognemo ženama širom Hrvatske razviti svoj potencijal učinile su većom, jačom i bitnijom nego što smo se uopće mogli nadati jer osim što su savladavale lekcije i gradivo, savladavale su vlastite strahove, nesigurnosti i dobivale su samostalnost, rekla je Tihana Korać, urednica portala Zadovoljna.hr i začetnica projekta Zadovoljna akademija.

Životnih promjena ne treba se bojati. One znače rast i napredak te podrazumijevaju da ste spremni učiniti nešto za sebe i prigrliti cjeloživotno učenje.

Dio polaznica Zadovoljna akademije Dio polaznica Zadovoljna akademije (Foto: Andrea Paić)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju