Na Valentinovo imendan slave Valentine, a ovo ime potječe od muškog imena Valentin, odnosno od imena sveca Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih.

Valentina je ženski oblik muškog imena Valentin. Ime je izvedeno od latinske riječi valentinus i ima značenje 'koja je zdrava, jaka'. Ime je poznato ponajviše po Svetom Valentinu, zbog kojeg ime Valentina povezujemo s Danom zaljubljenih, ljubavi i romantikom.

Ime Valentina potječe od muškog imena Valentin, odnosno od imena Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih

Osobe koje nose ime Valentina opisuje se kao temperamentne, sposobne, velikodušne, plemenite, pažljive i kreativne. Valentine su često prijateljski nastrojene prema svima te ih krasi vesela i aktivna narav.

Ime Valentina objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o osobama kojima su vodilje kroz život dobrota i marljivost. Osim toga radi se o praktičnim osobama koje imaju osjećaj za detalje. Pouzdane su i uvijek spremne pomoći te su usmjerene prema rješavanju problema.

Kada je u pitanju ljubav prizemljene su i odane prtneru. Ne vole da ih se ograničava, a uz sebe vole imati snažnog i odlučnog partnera.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj živi 11.646 žena s imenom Valentina, 1348 muškaraca s imenom Valentin i 1928 s imenom Valentino. Njima svima želimo sretan imendan.

Dora Vesele, pouzdane i vrijedne: Kakve su osobe koje nose ime Dora?

Vanja Kakve su osobe koje nose ime Vanja?

Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Marija Kakve su žene koje nose ime Marija?

Helena Kakve su žene koje nose ime Helena?

Sandra Kakve su žene koje nose ime Sandra?

Lidija Kakve su osobe koje nose ime Lidija?

Lidija Razumna, jaka i samostalna: Što sve označava ime Lidija?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju