Tko bi rekao: Zbog čega frajere u vezi peče savjest?

Podijelite na

Iako su istraživanja pokazala da muškarci u vezama osjećaju znatno manje krivnje nego žene ni oni nisu bezosjećajni i iako to ne iskazuju poput nas, zbog nekih postupaka ipak osjećaju grižnju savjesti

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 19.3.2017 / 17:23

I muškarci će se zbog svog nekorektnog ponašanja ponekad osjećati krivima

I muškarci će se zbog svog nekorektnog ponašanja ponekad osjećati krivima (Foto: Shutterstock)

1. "Bockaju" nas

Često nas znaju "bockati" bez razloga ili u šali, ali zapravo im je žao kada to rade. Znaju da ćemo mi to shvatiti krivo shvatiti kao kritiku i provesti sate analizirajući njihove komentare, a njihova namjera nije bila da nas povrijede. Zato se ponekad osjećaju loše nakon što komentiraju naše prehrambene navike ili izgled.

"'Iako su istraživanja pokazala da muškarci u vezama osjećaju znatno manje krivnje nego žene ni oni nisu bezosjećajni.'"

2. Nisu nježni kao na početku

Kako vrijeme odmiče, muškarci se sve više opuštaju u vezi. Za njih to opuštanje znači da nas više ne trebaju osvajati kao na početku veze pa prestaju s romantikom i nježnostima. Zbog toga se mi ponekad osjećamo zapostavljeno jer mislimo da im više nije stalo do nas, a oni su zapravo sretno uljuljani u ležernu ljubavnu svakodnevicu. Ipak svjesni su tog svog propusta i malo ih peče savjest.

3. Zaboravljaju važne datume

Žene su poprilično pedantne po pitanju važnih datuma i vole ih zabilježiti u svoje kalendare kako im ne bi promakli. Muškarci su uglavnom zaboravni i dogodi im se da promaše godišnjicu ili naš rođendan. Ne trebamo im zbog toga nabijati grižnju savjesti jer dobro znaju da su pogriješili i to ih vjerujte ipak malo zaboli.

4. Ne vole puno razgovarati s nama

"'Muškarci su uglavnom zaboravni i dogodi im se da promaše godišnjicu.'"

Nije tajna da mi žene možemo pričati satima i da sve volimo analizirati, ali naše jače polovice ipak nisu toliko razgovorljive. Ipak, svjesni su da je nama komunikacija važna i žele nas slušati pažljivije.

Zato se nemojte naljutiti ako ponekad malo odlutaju tijekom razgovora. Ne misle ništa loše i stvarno se trude. A i žao im je što nam ' ne mogu' pružiti onoliko razgovora koliko bismo htjeli.

5. Koketiraju s drugim ženama

Bezazleno koketiranje naših jačih polovica s drugim ženama itekako nas zna uzrujati. Iako ne mogu odoljeti da se ne upuste u usputni bezazleni flert svjesni su da bi nas to zaboljelo pa i njih malo muči grižnja savjesti.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se