Nemate u hladnjaku ni jaja, ni mlijeko, ni maslac, a željeli biste napraviti neki brz, a fin i sočan kolač? Unatoč tome možete napraviti prefini kolač – uz ovaj jednostavni recept.

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser.

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog protvana za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser

Sastojci za kakao kocke:
1 i pol šalica oštrog brašna
3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
1 šalica šećera
1 žličica sode bikarbone
Pola žličice soli

1 žličica alkoholnog octa
1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
5 žlica biljnog ulja
1 šalica vode

Upute za pripremu:
1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Nauljite četvrtasti protvan od 20 centimetara i u njemu smiješajte prvih pet suhih sastojaka.

3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.

4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.

5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.

6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.

Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.

Dobar tek!

Isprobajte i recept za čokoladnu tortu od samo 2 sastojka