Može li nam astrologija pomoći u pronalaženju pravilnog jelovnika i tako nam dati novu nadu u borbi protiv viška kilograma ili pak drugih probavnih poteškoća? Evo što zvijezde govore o tome koja je hrana najbolja za vas i koje biste to namirnice trebali izbjegavati sukladno vašem horoskopskom znaku.

VATRENI ZNAKOVI: Jedite što manje začinjene hrane

OVAN
Ovnovi bi trebali u svojoj prehrani koristiti smeđu rižu, luk, češnjak, rajčicu, cvjetaču, brokulu, grahorice, leću, mrkvu, masline, rotkvice, zelenu salatu i orahe. Predstavnicima ovoga znaka od voća se najviše preporučuju sušene marelice, zatim banane, smokve, grejp, lubenicu te zdrave voćne sokove, a od mesa – janjetina.

Namirnice koje trebaju izbjegavati su: začinjena hrana, sol i alkohol.

Jela za ovnove trebaju biti jednostavna i brzo spravljena, jer oni često nemaju vremena, nestrpljivi su i stalno nekamo žure. Stoga, ukoliko predugo čekaju naručeno jelo, mogu postati prava noćna mora za konobare.

LAV
Ako ste rođeni u horoskopskom znaku lava, vaš bi jelovnik trebao uključivati rižu, cjelovite žitarice, korjenasto povrće (poput primjerice mrkve i krumpira) patlidžan, rajčicu, špinat, kelj, brokulu, krastavce, češnjak, losos, zatim orahe, bademe i suncokretove sjemenke. Od voća preporučuju se agrumi (naranča, limun, mandarina), potom ananas, dinje, breskve, jabuke i avokado, a od mesa – puretina. Trebali biste konzumirati što manje mliječnih proizvoda, masne i začinjene hrane. Lavovi u pravilu imaju uravnotežene i pravilne prehrambene navike i znaju istinski uživati u hrani.

STRIJELAC
Strijelci bi trebali u svoj organizam unositi što manje masnoća pa im se od mesa najviše preporuča puretina i bezmasna svinjetina. Od ostalih namirnica na njihovu bi se tanjuru svakako trebali naći – losos, cjelovite žitarice, korjenasto povrće, masline, češnjak, crveni luk, špinat, mrkva, artičoke i prokulice, a od voća – smokve, naranče, jabuke, kruške i jagode.

Strijelci trebaju izbjegavati prerađeni šećer, alkohol i začinjenu hranu. Eksperimentiranje egzotičnim jelima stoga im često zadaje velike nevolje s probavom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju