Ukusni džem od marelica kralj je doručka, odličan dodatak ljetnim slasticama, a možete ga poslužiti i kao prilog mesu. Napravite slastan džem prateći ova tri jednostavna koraka.

 

Sastojci za džem od marelica:

  • 1,5 kg svježih marelica
  • 1 kg šećera
  • 200 ml jabučnog soka
  • 1 veći limun
  • komadić maslaca

Džem od marelica - priprema:

KORAK 1:
Operite marelice i očistite ih od koštica. Narežite ih na komade, stavite u veliki lonac i dodajte jabučni sok. Kuhajte dok smjesa ne zavrije, smanjite temperaturu pa kuhajte još desetak minuta dok marelice ne omekšaju.

KORAK 2:
Smjesi dodajte šećer i sok jednog limuna pa promiješajte i pustite da se krčka na umjerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

KORAK 3:
Maknite lonac s vatre te skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promiješajte cijelu smjesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem ulijte u tople sterilizirane staklenke, poklopite ih i pohranite na tamno i hladno mjesto.

SAVJET PLUS:
Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom kuhačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjur (tanjur stavite u zamrzivač da biste ga ohladili na odgovarajući način). Pričekajte minutu. Ako tanjur možete okrenuti iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite kuhati voćnu smjesu.

Inspirirajte se i ostalim receptima za domaće džemove:

Džem od jagoda Bez šećera i konzervansa: Najlakši recept za domaći džem od jagoda Džem od šljiva Džem od šljiva s rumom uz koji palačinke postaju najtraženiji desert Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju