Čokoladni kolač nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine jer "čarobnici" čokoladi rijetki mogu odoljeti.

Punoća okusa i topljivost u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljna tek tri sastojka. Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvajaju iz gomile sličnih čokoladnih inačica, a pjenasta struktura je stavlja u red slastica za koje se traži kriška više i recept škrto čuva.

Sastojci za kolač od čokolade: 

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140g maslaca

Kolač od čokolade - priprema: 

1. Pripremite kalup za kolač, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, prohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena.

3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji protvan za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.

4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 Celzijevih stupnjeva. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili voće.

Inspirirajte se i ostalim receprima sa čokoladom: 

Uvrnuta čokoladna pita Uvrnuta čokoladna pita: Recept za prefini kolač koji se jede i topao i hladan Ilustracija čokoladnog kolača Desert bez grižnje savjesti: Brzi čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove Čudo od čokolade Čudo od čokolade: Recept za slasne kocke koje odmah nestaju s tanjura Bijeli čupavci Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Torta od kestena i čokolade Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

Dobar tek!

POGLEDAJTE I:

Inspiracija za vjenčanje: 20 svadbenih torti najrazličitijih stilova ukrašavanja Svadbena torta Svadbena torta Svadbena torta +16 Svadbena torta

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju