Victoria Beckham danas će u društvu svoje obitelji proslaviti 45. rođendan. Kada se prije desetak godina upustila u veliku transformaciju svog imidža i karijere te započela stvaranje svog modnog brenda, rijetki su je ozbiljno shvaćali.

Galerija

Tada Posh Spice, kako su je prozvali u vrijeme najveće slave grupe Spice Girls, prema mišljenju modnih znalaca baš i nije bila oličenje elegancije.

Iako je tijekom prvih godina pjevačke karijere uvijek nosila crnu i neupadljivu odjeću kako bi opravdala taj nadimak, nakon raspada grupe drastično je promijenila svoj izgled i stil.

Njezine povećane grudi, višak ekstenzija i lažni ten za mnoge britanske medije postali su predmet ismijavanja. Victoria je tada bila isključivo "supruga Davida Beckhama", ali ta titula jednostavno joj nije bila dovoljna.

Victoria u danima najveće slave s grupom Spice Girls
Victoria u danima najveće slave s grupom Spice Girls (Foto: Profimedia)

Za sebe je željela nešto više i bolje, bez obzira na to što gotovo nitko nije vjerovao u nju. Morala sam pronaći sebe i svoje samopouzdanje u tom trenutku, priznala je nedavno.

U jesen 2008. godine, nakon uspješnog pokretanja svog modnog brenda, na Njujorškom tjednu mode predstavila je prvu kolekciju haljina.

Na opće iznenađenje mnogih, njezine kreacije naišle su na odobravanje kritičara koji su pohvalili nosivost predstavljenih haljina, krojeve koji laskaju ženskom tijelu i neutralnu paletu boja.

Uslijedila je i promjena imidža. Izvadila je implantate te se iz oskudne odjeće vratila se elegantnim odjevnim komadima. Sve je na meni prirodno osim noktiju, male pomoći kod frizure i malo lažnog tena iz Saint-Tropeza. Nema više ni torpedo bazuka. Otišle su, našalila se u intervjuu za Vogue.

Victoria je doživjela pravu stilsku transformaciju
Victoria je doživjela pravu stilsku transformaciju (Foto: Getty Images)

Sa svakom novom kolekcijom stekla je nove štovatelje te se u samo deset godina prometnula u cijenjenu dizajnericu. U sklopu svog brenda VB razvila je pet različitih modnih linija, a sada se sprema pokoriti i beauty industriju. Nakon uspješne suradnje s Estée Lauder lansirat će vlastitu kolekciju kozmetike za njegu lica i novi parfem.

Victoria 2017. godine nakon svoje revije na Njujorškom tjednu mode
Victoria 2017. godine nakon svoje revije na Njujorškom tjednu mode (Foto: Getty Images)

Njezin uspjeh nagrađen je važnim priznanjem 2017. godine – Buckinghamska palača dodijelila joj je kraljevski orden za doprinos modi i humanitarnom radu. Bio je to velik trenutak za ženu koja je nekad davno bila samo samozatajna djevojčica s velikim snovima koja se nije uklapala u svoje društvo.

Bila sam ambiciozna, poštivala profesore i pravila. Nakon škole išla sam na satove plesa, pjevanja i glume. U isto vrijeme ostali su se skrivalo okolo kako bi mogli pušiti. Pravili su se da su kul, a ja nisam bila poput njih. Srednja škola bila je pravi pakao. Djeca su vadila svašta iz lokvi na cestama i gađala me. Ja sam samo stajala, sama. Nisam imala prijatelja. Gurali su me, govorili da će me istući.

Maltretirali su me psihički i fizički. Zbog svega toga naposljetku sam postala jaka. Uvijek sam bila borac, kazala je u jednom intervjuu.

Victoria u dobi od 12 godina
Victoria u dobi od 12 godina (Foto: Guliver/CoverImages)

Victoria je pravi dokaz da je talent samo mali dio uspjeha. Veći i znatno važniji jest trud koji ulažemo da bismo ostvarili svoje ciljeve.

Nikada nisam bila prirodni talent ni za što. Naposljetku sam uspjela zato što sam vjerovala da puno toga možeš postići ako vrijedno radiš. Nikada mi ništa nije došlo samo od sebe. Nikada nisam bila najpametnija, najbolja u nečemu. Zato svojoj djeci uvijek govorimo da moraju biti vrijedni, vjerovati u sebe i tada će moći postati ono što žele.

Radite, budite fokusirani, zahvalni i stvarno zapnite. Govorili su mi da nisam sposobna za puno toga, ali ako sam ja mogla uspjeti, možete i vi, zaključila je dizajnerica.

Victoria sa suprugom Davidom i sinom Brooklynom
Victoria sa suprugom Davidom i sinom Brooklynom (Foto: Getty Images)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju