Tetovaža može biti prekrasan ukras na tijelu, pogotovo ako su dobro posebno dizajnirane za vas i imaju dublje značenje.

Galerija

Međutim, prije tetoviranja treba razmisliti i više nego dvaput jer zbog nepromišljene tetovaže možete gorko zažaliti.

Ako ste sad pomislili kako je uvijek možete ukloniti, važno je znati da lasersko uklanjanje tetovaže nije jednostavno, a ponekad ne donosi zadovoljavajuće rezultate zbog tipa kože i tetovaže.

Uspješnost uklanjanja ovisi o mnogo faktora, između ostalog o starosti tetovaže, vrsti tinte i njezinoj boji, a zatim i o boji kože.
Naposljetku, uklanjanje je poprilično skupo i potrebno je mnogo tretmana da bi tetovaža nestala, a također je i vrlo bolno. Prema iskustvu onih koji su uklanjali tetovaže, taj proces boli znatno više od samog tetoviranja.

Jessica Alba požalila je zbog tetovaže mašne iznad stražnjice
Jessica Alba požalila je zbog tetovaže mašne iznad stražnjice (Foto: Profimedia)

Koliko dugotrajan proces uklanjanja može biti, dobro zna i Jessica Alba. Glumica i poduzetnica priznala je da žali zbog dvije tetovaže. Prva je tetovaža mašne koji u je napravila iznad stražnjice, a druga tetovaža cvijeća na vratu.

Jessica Alba
Jessica Alba najviše žali zbog tetovaže na vratu (Foto: Getty Images)

Mašnu zasad nije uklanjala, ali zato se godinama pokušava riješiti one na vratu.

Napravila sam je kad sam imala 17 godina i toliko me iritira. Puno puta sam je pokušala ukloniti laserom i ona jednostavno ne želi dolje, rekla je Jessica u jednom intervjuu.

Jessica Alba
Jessica Alba godinama se pokušava riješiti tetovaže na vratu (Foto: Getty Images)

Više sreće s uklanjanjem imala je glumica Melanie Griffith. Kada se 2014. razvela od glumca Antonija Banderasa nakon 18. godina braka, odmah se podvrgnula laserskom tretmanu kako bi s ruke maknula tetovažu njegovog imena u srcu.

Melanie Griffith tetovirala je ime Antonia Banderasa
Melanie Griffith tetovirala je ime Antonia Banderasa (Foto: Getty Images)

Zbog tetovaže je požalila i pjevačica Jessie J. Ona je na trbuhu tetovirala stihove iz svoje pjesme "Who You Are" čija je autorica. Međutim, tattoo majstoru donijela je stihove s krivo napisanom riječi (loose umjesto lose) i tako završila s nepismenom tetovažom.

Da, krivo je napisana. Da, tattoo majstor nije mi ništa spomenuo. Da, imala sam 18 godina. Da, ovo je razlog zašto nosim odjeću visokog struka, objasnila je pjevačica na svom Instagram profilu. Nije ni shvatila da se to dogodilo sve dok joj mama u suzama nije ukazala na gramatičku pogrešku.

Jessie J na trbuhu ima tetovažu s gramatičkom greškom
Jessie J na trbuhu ima tetovažu s gramatičkom greškom (Foto: Profimedia)

Glumica Kaley Cuoco na leđima je tetovirala datum svog vjenčanja s Ryanom Sweetingom u rimski brojevima. Međutim, razvela se od njega nakon tri godine i odlučila staru tetovažu prekriti novom. 

Kaley Cuoco tetovirala je datum vjenčanja i - razvela se
Kaley Cuoco tetovirala je datum vjenčanja i - razvela se (Foto: Getty Images)

Duboko, veliko značenje iza ove lijepe tetovaže je to… što prekriva prethodnu, našalila se na vlastiti račun opisujući svoju novu tetovažu leptira.

Justin Bieber otišao je korak dalje i na ruci tetovirao anđela s likom svoje tadašnje djevojke Selene Gomez. Vezu sa Selenom je prekinuo i u međuvremenu se oženio s Hailey Bieber. Ovo je moja bivša djevojka. Pokušao sam joj maknuti lice sa sjenčanjem, ali ljudi i dalje znaju da je to ona, priznao je Bieber u intervjuu za magazin GQ.

Justin Bieber iznad zgloba ima tetovažu bivše djevojke Selene Gomez
Justin Bieber iznad zgloba ima tetovažu bivše djevojke Selene Gomez (Foto: Profimedia)