Predrasude o neatraktivnim Ircima pivskih trbuha i narančaste kose sve više razbija rastući broj showbizzera koji se pojavljuju na filmskim platnima, koncertnim pozornicama i modnim editorijalima najizbirljivijih svjetskih časopisa. Tko su Irci koje volimo i zašto navedene predrasude tek ostaju u pivskoj izmaglici provjerite u našoj fotogaleriji.

Galerija1. Jamie Dornan

Trideset i pet godinu star model i glumac Jamie Dornan koji je najpoznatiji po ulogama u seriji "Once Upon a Time" i "Fall" te visokobudžetnim reklamama poput one za Dior i donje rublje Calvin Klein, dobio je zlatnu kartu za ulazak u Hollywood koja ga je dovela do najiščekivanije role, one Christiana Greya u serijalu  "Pedeset nijansi sive".

2. Michael Fassbender
Michaele, iskreno, možeš igrati golf s rukama iza leđa, našalio se George Clooney prilikom preuzimanja nagrade za najbolju glavnu mušku ulogu na ceremoniji Zlatnih globusa prije nekoliko godina. U istoj kategoriji bio je nominiran i 40 godine star Michael Fassbender u filmu "Shame" u kojem glumi ovisnika o seksu. Nagrada mu je izmakla, ali ulazak u holivudsku elitu nije.

3. Daniel Day-Lewis
Trostruki oskarovac Daniel Day Lewis osim svojim sjajnim glumačkim talentom i prodornim pogledom privlači i životom daleko od Hollywooda, u irskom seocetu okruženom potpunom idilom.

4. Colin Farrell
Dok je nekad bio poznat po neprestanom pijančevanju i korištenju najraznovrsnijih opijata, danas se u medijima pojavljuje isključivo u svrhu promoviranja najnovijih filmova. Za vrijeme višemjesečnog snimanja u Belgiji nekada poznati pivopija nije kušao niti jednu od ponuđenih 380 vrsta piva, a prema najnovijim tračevima navodno se i okanio žena kako bi se u potpunosti posvetio glumi i svojim sinovima.

5. Jonathan Rhys Meyers
Osim fotogeničnog lica, Jonathan je u filmovima poput "Baš kao Beckham", "Završni udarac" te u seriji "Tudori" pokazao i sjajan glumački talent. Vrlo često i njegov prgavi karakter dođe do izražaja, što irskom šarmeru daje posebnu privlačnost.

6. Liam Neeson
Prije nego li je postao jedan od najpoznatijih irskih glumaca ikada Neeson je radio u tvornici piva i bavio se boksom. Glumačko umijeće potvrđuju filmovi poput "Ratova zvijezda", "Schindlerove liste" i "Zapravo ljubav", "96 sati" i slično.

7. Stuart Townsend
Zbog svoje mladosti izgubio je ulogu Aragorna u "Gospodaru prstenova", ali filmska industrija i te kako računa na njegov talent i šarm na koji je svojevremeno pala i Charlize Theron.

8. Aidan Turner
Šarmantni 34-godišnji glumac svjetsku slavu i brojne obožavateljice može zahvaliti ulozi u trilogiji "The Hobbit", a u filmskoj industriji šuška se da bi mogao postati jedan od glavnih kandidata za novog Jamesa Bonda. 

9. Pierce Brosnan
Iako više nije neustrašivi ljubitelj martinija, i dalje je sinonim seksi agenta u smokingu. I nakon navršene šezdesete i četvrte godine, Brosnan izgleda bolje nego ikad ranije.

10. Jason O'Mara
Stasiti 45-godišnji glumac proslavio se ulogama u brojnim američkim TV serijama kojima je očarao žene diljem svijeta, ali njegovo srce od 2003. godine rezervirano je samo za jednu - glumicu Paige Turco.

Tu su, naravno, i žene u čijem bismo društvu rado voljele provesti neko vrijeme kako bismo "upijale" njihove mudrosti i do suza se smijale njihovim forama.

E, to su kraljice! 10 slavnih žena s kojima bismo rado popile pivo