Kada analiziramo fotografije odjevnih kombinacija koje domaće zvijezde nose na glamuroznim događanjima, često pomislimo kako bi neke od njih odmah mogle na holivudski tepih.

Primjerice, haljina koju je Jelena Rozga nosila 2018. godine na partiju Story Hall Of Fame bez ikakvog problema uklopila bi se na oskarovski crveni tepih u kazalištu Dolby.

Dugačka crvena haljina odmah nas je podsjetila na legendarno izdanje glumice Nicole Kidman iz 2007. godine, koja je na dodjelu Oscara nosila jednako lijepu haljinu modne kuće Balenciaga.

Jeleninu haljinu s dugačkom statement mašnom na leđima izradio je splitski modni studio Arileo.

Na istom partiju svoj je oskarovski trenutak imala i Maja Šuput.

Pjevačica je za ovu prigodu odjenula senzualnu haljinu koja je napola bila prozirna, baš kao i haljina modne kuće Versace koju je Irina Shayk 2015. godine nosila na zabavi magazina Vanity Fair.

Janica Kostelić oduševila je mnoge crvenom haljinom Matije Vuice koju je nosila na vjenčanju svoje prijateljice. Crvena boja jedna je od zastupljenijih na svečanim događanjima poput filmskih premijera ili dodjela nagrada, pa bi i Janičina haljina bila pun pogodak.

Sličan čipkasti model s otvorenim leđima nosila je glumica Amber Heard 2013. godine na Met Gali.

Ne postoji pisano pravilo o tome kakva je haljina stvorena za crveni tepih, ali jasno je koje će plijeniti najviše pozornosti. Blještavi modeli ukrašeni šljokicama, haljine senzualnijih krojeva, modeli u efektnim bojama ili pak oni teatralni s plaštevima i ostalim dodacima.

Naravno, ponekad se i one najjednostavnije istaknu upravo zbog toga što su neutralne i nenametljive po pitanju boje ili kroja.

Zavirite u galeriju i provjerite koje bi još haljine domaćih zvijezda bez problema mogle i na holivudski crveni tepih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju