Neki psi, bilo mješanci ili čistokrvni, život u stanu podnose bolje od drugih pasa. Saznajte koje to pasmine pasa srednje veličine mogu biti odličan izbor čak i ako živite u malom stanu uz, naravno, redovite šetnje.

 

1. Koker-španijel

Pripadnici ove pasmine poznati su po svojoj naravi zaigranih i nježnih veseljaka, a jednako veselo mašu repom kada vani istražuju mirise ili kada se u svojem domu maze sa svojom ljudskom obitelji. Koker-španijele lako je trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni udovoljiti svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratitelji kada odlazite nekamo na odmor, a zapravo ih lako možete voditi bilo kamo sa sobom.

Pudlicu krasi velika poslušnost, a obožava se igrati i uvijek traži neku novu, maštovitu zanimaciju

2. Bokser

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može oraspoložiti svojeg vlasnika u svakoj situaciji. Učinit će to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada osjeti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, pa zbog toga može živjeti i u stanu.

3. Čau-čau

Zbog njihova preslatkog izgleda mnogi ih uspoređuju s medvjedićima, ali iza te medene pojave krije se pas kojeg treba pažljivo odgajati kako bi se izbjegao bilo kakav oblik agresivnosti. Čau-čau se obično veže za jednog ili dva člana obitelji, a budući da nije izrazito energičan, odličan je kućni ljubimac za stan te su mu dovoljne kraće šetnje.

4. Engleski baset

Još jedna dobroćudna i ne pretjerano aktivna pasmina poznata po sklonosti da se duboko veže za svoju ljudsku obitelj. Nije neobično čuti engleskog baseta kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samoga. Odlično se slaže s drugim psima, pa će mu pseće društvo vrijeme u kojem su ljudi odsutni sigurno učiniti ljepšim.

5. Labrador retriver

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi nitko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s tjelesnim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

6. Pudla

Pudlica možda ima reputacije lajave i uštogljene damice, ali njezina prava narav zapravo je potpuna suprotnost. Riječ je o zabavnoj i bistroj pasmini punoj ljubavi koja će svoju dragu narav pokazivati kada je okružena i svojim ljudskim i psećim članovima obitelji. Krasi je velika poslušnost, a obožava se igrati i uvijek traži neku novu, maštovitu zanimaciju.

7. Cavalier King Charles španijel

Osim mekane dlake, znatiželjna pogleda i neodoljiva izraza lica, ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, i prema vlasnicima i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi, uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

8. Basenji

Osim što malo laje, basenji je pas kojemu ne trebaju posebno održavanje i njega. Ipak, voli biti dominantan i manipulativan, stoga se preporučuje samo iskusnom vlasniku. Ovo je pasmina koja se sama čisti, a krzno joj nema nikakav miris. Stoga se smatra da je basenji idealan pas za ljude s alergijama. Linja se malo ili nimalo.

Pametni, inteligentni i odani: 10 pasmina koje je najlakše trenirati Njemački ovčar Pudla Njemački ovčar +7 Pumi Izgled vara: Pet pasmina koje izgledaju strašno, a zapravo su prave maze +0 Štene boksera

9. Shiba inu

Ova japanska pasmina iznimno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili sakriti nešto od njih, uvijek će vas nasamariti i pronaći "plijen". Nekada lovački pas, shiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan obiteljski pas.

10. Engleski buldog

Iako ima vrlo "opasan" izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova je pasmina vrlo strpljiva i ne zahtijeva istrčavanje, a prema djeci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sjedi pored vas dok mirno ispijate kavu, engleski buldog pasmina je za vas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju