Francuskinje se često proglašava najbolje odjevenim ženama na svijetu. U nastavku pročitajte pravila odijevanja zahvaljujući kojima su stekle tu titulu.

1. Poštujte pravilo o nošenju modnih dodataka

Ako ste odabrali jednostavne odjevne komade, slobodno si dajte oduška prilikom odabira modnih dodataka. Međutim, ako nosite odjeću koja je sama po sebi jako upečatljiva, nemojte pretjerati sa statement dodacima.

2. U ormaru nađite mjesta za prugastu majicu

Kada ne znate što odjenuti, spasit će vas klasična prugasta majica. Francuskinje obožavaju taj odjevni komad jer je svestran i u sekundi podiže svaku kombinaciju. Prugastu majicu možete nositi uz traperice, klasične hlače, minicu ili midi plisiranu suknju. Ogrnite je kožnatom jaknom, sakoom, kardiganom ili običnom vestom. Što god vam padne na pamet, slobodno isprobajte jer jednostavno ne možete pogriješiti.



3. Birajte samo cipele u kojima možete hodati

Francuskinje nikada nećete vidjeti kako neuspješno "nabadaju" u cipelama s vrtoglavim potpeticama. One se u svakom trenutku žele osjećati slobodno i nesputano, a cipele u kojima ne znaju ili ne mogu hodati ne uklapaju se u tu filozofiju.

4. Posuđujte odjeću iz muškog ormara

Ako vam se sviđaju strogi muški krojevi, ne brinite se, niste jedine. Francuskinje zanemaruju etikete i ne opterećuju se time što su muški ili ženski krojevi. Zato ih često viđamo u ženskim odjevnim komadima inspiriranim muškom modom ili pak muškoj odjeći. Partnerova bijela košulja na vama postaje trendi predimenzionirani komad, a u kombinaciji s omiljenim trapericama i salonkama može biti pun pogodak za dnevni ili večernji izlazak.



5. Pažljivo kombinirajte seksi odjevne komade

Nema ništa loše u izražavanju vlastitog seksepila i naglašavanja senzualnosti odjećom. Međutim, važno je imati mjeru prilikom odabira seksi odjevnih komada. Ne morate se bojati prozirne odjeće, ali pažljivo je kombinirajte. Prozirni čipkasti top izgledat će sjajno u kombinaciji sa strogim odijelom. U ovom slučaju manje je sigurno više i postići ćete bolji efekt pokazivanjem djelića kože nego maksimalnim razodijevanjem. 

6. Ne štedite na jaknama, kaputima i balonerima

Na neku odjeću isplati se potrošiti koju kunu više. Za Francuskinje su to kaputi, jakne i baloneri. Ti svevremenski komadi nisu odjeća koju ćete nakon nekoliko mjeseci spremiti u ormar i zaboraviti na nju. Upravo suprotno, nosit ćete ih iz sezone u sezonu i upravo se zato prilikom kupovine isplati investirati u malo skuplju varijantu koja će trajati godinama. Francuskinje nisu rob trendova i obožavaju kvalitetne vintage komade stare i po nekoliko desetljeća.

Catherine Deneuve Nepogrešiv stil i šarm: 12 najljepših Francuskinja svih vremena

Stil Francuskinja može vas inspirirati i kada je riječ o uređenju doma Tako to rade Francuskinje: Sedam jednostavnih savjeta za "très chic" uređenje doma

7. Suptilno naglasite struk

Odjevne kombinacije Francuskinja odlikuje ležerna ženstvenost. Nju postižu jednostavnim malim modnim trikovima, a jedan je od najčešćih naglašavanje struka. Ženstvenu figuru sigurno neće oblikovati odjevnim komadima koji maksimalno ističu obline, nego će na primjer široku tuniku lagano stegnuti statement remenom.

8. Uvijek dajte prednost klasičnim odjevnim komadima

Praćenje trendova nije greška, ali nemojte im u potpunosti ustupiti mjesto u svom ormaru. Francuskinje će umjesto suknje koja je trenutačno hit u svim dućanima i street style kombinacijama radije odabrati neku dobru staru provjerenu suknju koju nose godinama.



9. Ne izbjegavajte cipele s ravnim potplatima

Većina žena misli kako samo u štiklama mogu izgledati elegantno i šik, ali isti efekt postići ćete u cipelama s ravnim potplatima. Dajte priliku mokasinama, oksfordicama, bez obzira na to nosite li hlače, suknju ili haljinu.

10. Pronađite svoju prepoznatljivu kombinaciju

Ne morate stalno biti u potrazi za novim i dosad neviđenim modnim izdanjima. Pronađite jednu kombinaciju koja vam sjajno stoji, u kojoj se najbolje osjećate i često joj se vraćajte. Učite na primjeru Emanuelle Alt, urednice francuskog izdanja magazina Vogue, koja redovito u raznim prigodama nosi kombinaciju traperica, obične majice i kratkog kaputa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju