Svi znamo što su miteseri i koliko dosadni znaju biti. Ovi tvrdi "prištići" najčešće se pojavlju na području nosa, brade i čela, a ako dođe do upale mogu ih pratiti neugoda i bol.

Mnogi se, kada žele ukloniti mitesere, odlučuju za odlazak kod kozmetičarke, međutim, postoje i proizvodi koji mogu pomoći u borbi s ovom dosadno pojavom na koži.

Dio njih izdvojili smo u nastavku. Među njima su losioni, flasteri, maske, vode za čišćenje...

Slika nije dostupna Prepoznajete li se? Deset najčešćih pogrešaka koje radimo u njezi kože

Slika nije dostupna "Tjeraju" umor, mrljice, znakove starenja: Pet sastojaka koje voli svaki tip kože

1. Biologique Recherche Lotion P50, 165 kn (50 ml); 383 kn (150 ml); 615 kn (250 ml)

Ovaj losion koji se proizvodi više od 40 godina, uklanja mrtve stanice kože i nečistoće. Njegovi tvorci kažu i da potiče prirodni proces eksfolijacije kože, tako da s vremenom umanjuje mrlje, sivilo, umanjuje začepljenje pora, a time i mogućnost nastanka nepravilnosti, a mnoge žene kunu se u njegovu učinkovitost.



2. Clinique Blackhead Solutions tretman protiv mitesera, 329 kn

Radi se o pilingu za čišćenje mitesera koji je pogodan za sve tipove kože. Ovaj samozagrijavajući ekstraktor stvara toplinsku senzaciju koja odčepljuje začepljene pore. Nanosi ga se na čist i suhi dio lica koji je zahvaćen miteserima, nakon čega slijedi kratka masaža tog istog područja pomoću aplikatora i ispiranje lica.

3. Garnier Pure Active Peel-Off maska protiv mitesera s aktivnim ugljenom, 49,90 kn

Ova maska za lice funkcionira tako da oslobađa kožu mitesera i oslobađa kožu nečistoća u porama. Osim toga, uklanja mrtve stanice kože koju dubinski čisti. Na očišćeno lice nanosi se tanak sloj maske koju se zatom ostavi da djeluje koliko je navedeno na pakiranju, nakon čega slijedi pažljivo ljuštenje.

Slika nije dostupna "Prvi put u životu imam čistu kožu": Čistač od 50 kuna kojem žene dijele petice

4. Balea kozmetički flasteri za nos s aktivnim ugljenom, 14,90 kn

U pakiranju se nalaze tri flastera koja su pogodna za nečistu i mješovitu kožu, a pomažu u rješavanju nečistoća i mitesera na području nosa. Intenzivna formula s aktivnim ugljenom, salicilnom kiselinom i uljem čajevca dubinski uklanja nečistoće, tvrde tvorci ovih flastera.

5. Biobaza beauty gel za čišćenje lica, 32,90

Radi se o blagom gelu za umivanje lica bez sapuna čija je formula obogaćena ekstraktom kamilice, cinkom i aminokiselinama. Može se koristiti svakodnevno kao dio jutarnje i večernje rutine, a idealna je njega za sve tipove kože, posebno one koja je sklona upalama, aknama, prištićima i miteserima.



6. Iroha Detox Anti-blemish maska za lice s aktivnim ugljenom, 35,90 kn

Ova maska u obliku maramice namijenjena je čišćenju lica i izvlačenju dubinskih nečistoća iz kože. Iroha Detox maska sadrži aktivni ugljen koji prodire duboko u slojeve kože, izvlači iz njih nečistoće i upija ih izravno u masku. Kako se navodi u opisu proizvoda, nakon skidanja miteseri i nečistoće ostaju zarobljeni u maski.

Slika nije dostupna Sveti gralovi: 10 beauty proizvoda koje žene najviše traže u novoj godini

7. Avon Clearskin Blackhead Clearing voda za čišćenje lica protiv mitesera, 22,90 kn

Ova voda za čišćenje lica kožu oslobađa nečistoća i make-upa. Daje joj svjež izgled i hidratizira je, a osim toga, smanjuje pretjerano stvaranje sebuma i preventivno djeluje na stvaranje akni. Vaticom se nanosi na očišćeno i osušeno lice.

8. Missha Super Off ulje za dubinsko čišćenje protiv mitesera, 228 kn

Kako tvrde njegovi tvorci, ovo ulje za čišćenje pora jamči temeljito čišćenje kože te uklanja odumrle stanice kože i mitesere. Sadrži prirodna ulja poput ulja marelice, čajevca, konjske rotkvice itd. Uklanja tvrdokoran makeup, čak i vodootporni.



9. Ducray Keracnyl tretman za lice protiv mitesera, 99 kn 

Zahvaljujući aktivnim tvarima koje sadrži, ovaj serum koži pruža najluksuzniju njegu. Osim što pomaže u borbi s miteserima, ujednačava ten i vraća joj svježinu i mladenačku ljepotu.



10. Vichy Normader Phytosolution - Gel za dubinsko čišćenje masne kože sklone aknama, 122,98 kn

Ovaj gel za čišćenje namijenjen je za masnu i kožu sklonu aknama. Obogaćen je mineralima i probiotičkim derivatima koji učinkovito uklanjaju prljavštinu, prašinu i čestice zagađenja već prvim korištenjem. Koža je matirana i manje se masti, proširene pore se smanjuju, a miteseri su manje vidljivi.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju