Većina modnih znalaca slaže se u jednom – Francuskinje su najbolje odjevene žene na svijetu. Njihove kombinacije lako možemo prepoznati na prvi pogled jer odišu onim famoznim francuskim šikom.

Francuskinje su prepoznatljive po svojoj jedinstvenoj jednostavnosti odijevanja, stilu koji se odupire jednosezonskim trendovima. Odabir klasičnih odjevnih komada koji ih nikada neće razočarati i neutralne palete boja s kojom nikada ne mogu pogriješiti ključna su odlika njihova stila.

Umjesto kupovine razvikane nove haljine s trendi aplikacijama, Francuskinje će radije posegnuti u svoj ormar i iz njega izvući staru crnu haljinu. Provjerena odjeća umjesto prolazne - to je njihov recept za odličan izgled kojeg se pridržavaju i prilikom kupovine. Svoj novac investirat će u vječne komade i tako dvostruko profitirati jer će njihova odjeća uvijek biti nosiva.

Prema mišljenju Jeanne Damas, haljine koje nalikuju vjenčanicama nisu dobar izbor za posao Šest kombinacija koje Francuskinje nikada ne bi nosile na posao

Slika nije dostupna Très chic! Najpopularniji tipovi šiški po izboru Francuskinja

Pridržavaju se tih pravila bez obzira na to o kojoj se sezoni radi pa tako imaju i svoje proljetne favorite. Njihova proljetna modna kapsula sastoji se od 10 klasika.

Koncept sezonske modne kapsule koja uključuje osnovne odjevne komade vrlo je raširen. U pravilu u kapsulama nema mjesta za trendovske komade, nego samo za one provjerene i praktične. Osmišljavanje kapsule ovisi o osobnom stilu pojedinca koji će je prilagoditi svojim potrebama i ukusu, ali za pokoji klasični komad ima mjesta u baš svakom ormaru.

Slika nije dostupna Lijepo i ženstveno: Način na koji Francuskinje nose bijelu košulju već godinama

U nastavku pogledajte u koje se to proljetne odjevne komade kunu Francuskinje.

1. Baloner

2. Blejzer

3. Klasična košulja

4. Traperice ravnog kroja

5. Kardigan

6. Prugasta majica

7. Svilena marama

8. Ceker i(li) pletena torba

9. Slingback cipele

10. Slip haljina

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju