Jednostavno, ali ne i dosadno, fraza je koja najbolje sažima modne trendove ovoga proljeća i ljeta. Dizajneri su za ovu sezonu predvidjeli komade koji su postojani, lako se kombiniraju s ostatkom garderobe, a jamče da ćete u njima izgledati dotjerano.

1. Ženska odijela
Odijelo sastavljeno od lepršavih hlača širokih nogavica i predimenzioniranog sakoa u istoj boji jedan je od popularnih trendova već nekoliko posljednjih sezona, a bit će i ove godine. Modni stručnjaci tvrde da će u ljetno vrijeme biti popularna i ugodnija verzija za nošenje po visokim temperaturama sastavljena od kratkih hlača i sakoa.

2. Bermude
Kratke hlače do koljena češće smatramo muškim dijelom garderobe, no bermude će biti vrlo poželjan komad i u ženskim ormarima ovoga ljeta. Bermude dolaze u širokom rasponu boja, a mogu se nositi kao dio odijela ili zaseban komad s kakvom atraktivnom bluzom ili majicom.

Slika nije dostupna Mekane i ne stišću: 12 modela palazzo hlača od 65 do 199 kuna

3. Prsluk
Prsluci se vraćaju u modu. Neke modne kuće poput Guccija, Max Mare i Louisa Vuittona predlažu ih u sklopu trodijelnog odijela, ali i kao zabavan dodatak street style kombinacijama uz polo majice bez rukava i hlače efektnog uzroka. Mogu se nositi i umjesto majica.

4. Komadi s tropskim uzorkom

Zahvaljujući Jennifer Lopez i rekonstrukciji poznate zelene haljine Versace, u modu se vraća tropski uzorak. Riječ je o razigranom uzorku uključuje sve od predimenzioniranog prašumskog lišća do tropskog cvijeća, a koji će krasiti haljine, kupaće kostime, košulje, sakoe, pa čak i obuću.

Jennifer Lopez u Versace haljini 19 godina kasnije - 4 Kako Jennifer Lopez danas izgleda u haljini koja je prije 19 godina iznenadila Google?

5. MajIce bez rukava
Ljetno vrijeme nemoguće je zamisliti bez nošenja majica bez rukava. Slavne modne kuće predlažu strukirane majice bez rukava koje ocrtavaju figuru, a koje se mogu kombinirati s različitim odjevnim komadima.

6. Bijela haljina
Bijela haljina zaštitni je znak ljeta, a pogotovo lepršavi maksi modeli A-kroja. Nosit će se i ove sezone, a pogotovo modeli napravljeni od ugodnog pamuka koji dopuštaju koži da diše.

7. Japanke s potpeticom
Street style brendovi u svoju su ponudu uveli su i takozvane tanga-sandale, odnosno japanke s potpeticom od oko 5 centimetara. Ovaj tip obuće savršeno se uklapa s ljetnim haljinama i drugim elegantnijim modnim komadima.

8. Predimenzionirane ogrlice
Chunky ogrlice uz vrat bit će hit street style kombinacija.

Slika nije dostupna Žute torbe: 10 modela od 79 do 199 kuna koje podižu raspoloženje

9. Boja mandarine
Torbice, bluze, majice, haljine...u lijepoj narančastoj boji mandarine apsolutni su hit ove sezone. Ta se nijansa izvrsno slaže s komadima u žutoj, plavoj i ljubičastoj boji. Također predstavlja izvrstan konstrast sivim i svjetlosmeđim nijansama.

10. Torbe s pletenim dijelovima
Pletena torba klasičan je modni dodatak koji se nosi u ljetno vrijeme. Nove kolekcije predlažu modele koje kombiniraju pletene dijelove s kožom i drugim materijalima, a dolaze u različitim oblicima – od mini torbica do shopper modela.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju