Posljednjih nekoliko godina popularni su chunky modeli tenisica koje jedni obožavaju, a drugi nikad ne obuli na svoje noge. Srećom, tu je i mnoštvo kultnih modela koje nikad ne izlaze iz mode, a koje se mogu kombinirati na mnoge načine. Velike su šanse da nešto od ovih tenisica već imate u svojem ormaru.

Adidas Superstar
Ovaj kultni Adidasov model originalno je pušten u prodaju 1969. godine. U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća bio je čest odabir košarkaša, dok je dekadu kasnije ušao u street style modu. I danas je nazaobilazan dio modnih igara. Izvrsno se kombinira s ležernim trenirkama i trapericama, ali i suknjama te lepršavim haljinama.

Cijena: 444 kuna

Balenciaga Speed Trainers
Balenciagine čarape-tenisice nisu toliko dugo prisutne na tržštu kao ostali modeli na ovom popisu. No unijele su takvu revoluciju među ljubiteljima sportske obuće, da smo ih morali uvrstiti u zvjezdano društvo. Name, nema urbanog modnog brenda koji nije iskopirao Balenciagne Speed Trainers u nekoj od svojih kolekcija. Dizajnirane su tako da pružaju potporu stopalu, pa se mogu nositi po cijeli dan.

Slika nije dostupna Lijepe ili glomazne? Jennifer Lopez u tenisicama koje nisu svima po ukusu

Cijena: 4770 kn

Converse Chuck Taylor AllStars
Vjerovali ili ne, no popularne starke prvi put su napravljene još davne 1917. godine, a bile su namijenjene za košarku. Štoviše, 1923. godine ove visoke platnene tenisice dobile su ime po košarkašu Chucku Tayloru koji ih obožavao nositi tijekom igre. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća postale su cool model punk-rockera, a danas ih nose svi bez obzira na vrstu glazbe koje slušaju.

Cijena: 370 kuna

Nike AirForce1
Ove visoke tenisice Nike je 1982. godine izbacio na tržište kao vrhunski košarkaški model. No vrlo brzo počeli su ga nositi i svi oni koji se ne bave sportom. Kroz povijest dugu čak četiri desetljeća Air Force 1 doživio je brojna limitirana izdanja, no i dalje je najpopularniji te najfleksibilnji model za kombiniranje onaj u potpuno bijeloj boji.

Cijena: 819 kn

New Balance 574

Najpopularniji model tenisica brenda New Balance je i dalje 574. Riječ je o iznimno udobnim tenisicama za trčanje i druge sportske aktivnosti koje potječu iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, a koje su se u ovom mileniju počele kombinirati i s komadima visoke mode. Karakterizira ih prepoznatljivo slovo N.

Cijena: 324 kn


Onitsuka Tiger Corsair

Možda vam nisu poznate po imenu na prvu loptu, ali definitivno znate njihov izgled. Onitsuka Tiger Corsair su unsex tenisice za trčanje japanske proizvodnje koje su prvi put lansirane 1969. godine te su pretača brenda Asics. Olimpijci su u njima postizali izvrsne rezultate te su postale vrlo popularne među sportašima. Otkako ih je Uma Thurman nosila u Kill Billu ostavile su neizbrisiv trag u pop kulturi.

Cijena: 609 kn

Slika nije dostupna Eva i Charlize izabrale slično: Omiljene tenisice u kojima ništa ne žulja

Puma Suede Classic

Puma Suede je definitivno najpopularniji model ove njemačke tvrtke, koji je ista izbacila na tržište 1968. godine. Tenisice karakteriziraju deblje potplate te gornji dio napravljen od baršuna čime su odmah odskočli od konkurencije. Posljednjih godina posebno su popularni baršunasti modeli s predmenzioniranim svilenm vezicama.

Cijena: 342 kn

Reebok Aztrek

Jedan od najprepoznatljivijih modela Reebok tenisica definitivno je Aztrek koji se pojavio 1993. godine. Ovo je izdržljiva tenisica s gumenim potplatama koja je namijenjana za hodanje na svim terenima. U posljednjih par godina doživjela je rebranding te je postala sastavni do street style kombinacija među influensericama.

Cijena: 699 kn

Startas Borovo

Ma kakva bi ovo bila lista kultnih tenisica bez startasica? Napravljene su davne 1976. godine kao tenisice za igranje stolnog tenisa. Nekoć su bile prvi izbor sportske obuće za nošenje na tjelesnom odgoju u školi, a danas dolaze u različitim bojama i uzrocima te predstavljaju savršeni izbor za razigrane modne igre. Ručno rađene tenisice i Vukovara lijepo se kombiniraju s ležernim trapericama i lepršavm haljinama.

Cijena: 183 kn

Vans Old Skool

Unisex model debljih potplata te ukrašen bijelom crtom prvi put se pojavio 1977. godine. Isprva su ga nosile samo osobe koje voze skejtboard, a danas je nezaobilazan dio brojnih street style kombinacija. Nose ga slavne glumice, pjevačice, modeli, influenserice..

Cijena: 391 kn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju