U kategoriju zimskih parfema svrstavamo one parfeme koji su jači, intenzivniji, oštriji. No neki popularni mirisi koji se opisuju kao zimski dovoljno su nježni za nošenje i u proljeće. Donosimo 10 voljenih zimskih parfema koje žene vole nositi i u toplijim mjesecima.

 

Yves Saint Laurent Libre
Miris namijenjen jakim, odvažnim i slobodnim ženama koje vole eksperimentirati sa svojom slobodom. Gornje note sadrže ulje mandarine, ulje lavande, crni ribizl, petit grain, u srcu sva čula osvajaju jasmin, svijet naranče i ulje lavande, dok bazu čine ulje cedra, amber, mošus i ekstrakt vanilije. Bočica u boji šampanjca i crni čep ukrašen zlatnom, sinonim su elegancije i luksuza koji privlače na prvi pogled.

Gucci Bloom Ambrosia Di Fiori
Elegantan i profinjen parfem ružom bogatiji te gušće i moćnije kompozicije u odnosu na original Gucci Bloom i njegove ostale inačice. S novim parfemom, kako ga opisuju iz Guccija, modna kuća poziva na banket drevnog svijeta kada se ambrozija smatrala pićem grčkih bogova koje daje besmrtnost. Kao i original, Ambrosia di Fiori sadrži akorde pupoljka jasmina, Rangoon creeper notu (kineski orlovi nokti) te srce tuberoze. Umjesto vanilije u originalu, novu kompoziciju obogaćuje Damask ruža zajedno s baršunastim korijenom irisa.

Slika nije dostupna Špric-dva i dovoljno: 10 omiljenih parfema čiji miris dugo traje na koži

Chanel N°5
Parfem Chanel N°5 kralj je među mirisima, a ime Coco Chanel postalo je sinonim za luksuz i kvalitetu. Choco Chanel imala je specifičan ukus, a to najbolje dokazuje njezin parfem za koji je potrebno mnogo vrsta cvijeća. Za proizvodnju ovog mirisa potrebna je čak jedna tona cvijeća, a među njima prevladava ylang-ylang s Madagaskara i Mayotte, majska ruža koja cvate svega tri tjedna godišnje i jasmin iz Grassa. No, niti jedna nota ne prevladava i to je jedan od razloga zašto svaka žena koja koristi N°5 drugačije govori o mirisu.

Tom Ford Soleil Neige
Parfem koji nasljeđuje Soleil Blanc iz 2016. godine donosi kristalnu i ledenu kompoziciju čime se aludira na blještavost i svjetlinu sunčevih zraka i snijega. Kompozicija se otvara spojem bergamota i sjemena mrkve koji opisuje snježnu svjetlost i bjelinu. Njihov miris igra ulogu hladnog odraza sunca koje sve na vidiku pretvara u ledeno bijeli pokrivač. Srcem mirisa dominiraju bijelo cvijeće i nježne cvjetne latice u nijansama slonovače i krem boje. Kombinacija Grandiflorum jasmina s cvjetovima naranče okružena je transparentno bijelim cvatom molekula bijelog cvijeća (Karmaflor Captive) i bogatom toplinom turske ruže.

Slika nije dostupna Tri veličanstvena: Izabrani su najbolji ženski, muški i unisex parfem u 2019. godini

Viktor & Rolf Flowerbomb
Orijentalni miris koji donosi eksplozivni buket svježih i slatkastih nota. U visokim notama golicaju slatko-svježi akordi bergamota i zelenog čaja. Cvjetno i raskošno srce sadrži intenzivni, čisti Sambac jasmin, opojnu ružu Centifolia, freziju i orhideju Cattleya, dok bazu čine mošus i pačuli. Bočicu je dizajnirao Fabien Baron u obliku dijamant-granate aludirajući na sam miris koji je eksplozivan, sofisticiran i glamurozan.

Narciso Rodriguez Narciso Poudrée
Nastavak mošusnih mirisnih kreacija u minimalističkim bočicama koje je proslavio prvijenac Narciso Rodriguez For Her iz 2003. godine. Treći miris kolekcije izlazi 2016. godine u nježnoj boji kože koja priliči nazivu Narciso Poudrée. Priča o senzualnosti i zavođenju nastavlja se novim poglavljem, baršunastim, u isto vrijeme moćnim i delikatnim, toplim i snažnim mirisom Narciso Poudrée. Cilj je bio stvoriti mirisni oblak koji ističe prirodnu, zrelu ženstvenost. Puderasti mošus dominira srcem parfema koji se otvara cvjetnom kombinacijom bugarske ruže i jasmina. Drvene note vetivera te crnog i bijelog cedra završavaju kompoziciju.

Žena nanosi parfem Znate one žene koje uvijek mirišu dobro? Ovo su njihove tajne

Prada La Femme Intense
Parfem koji predstavlja miris tuberoze i detaljno razlaganje ovog cvijeta. Intenzitet mirisa je postignut tako što je srcu tuberoze dodan cvijet ylang-ylang, dok je baza pojačana pačulijem. Pradin parfem La Femme Intense opisuje se kao zagasiti orijentalni miris koja odiše gorljivom senzualnošću. Intenzitet mirisa postignut je uveličavanjem mirisa tuberoze, ylang-ylanga i pačulija u srcu kompozicije.

Yves Saint Laurent Black Opium Sound Illusion
Limitirano izdanje iz 2018. godine popularne kolekcije mirisa kuće Yves Saint Laurent Black Opium. Kontrasti svjetla i sjene oslikani su žustrom energijom akorda crne kave koji susreće samopouzdanu ženstvenost bijelog cvijeća. Senzualni, opojni i vibrantni kontrast stvoren je od svjetlosti i mračnih aroma. Kompozicija se otvara zrnima kave za kojima slijede cvjetne note jasmina sambaca i cvjetova naranče, dok osnovom dominira vanilija pojačana toplinom pačulija i cedra. Bočica Black Opium Sound Illusion ukrašena je ljetnim vibracijama sa svjetlucavim i hipnotizirajućim crnim ekvilajzerom sačinjenim od šljokica.

Muškarac i perfem Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu

Kiehl’s Since 1851 Original Musk
Unisex cvjetno-drvenasti mošusni miris kojeg podjednako vole i žene i muškarci. Gornje note čine cvijet naranče i bergamot, u srednjim notama osvajaju ljiljan, neroli, ylang-ylang i ruža, dok se u baznim notama spajaju sjemenke tonke , mošus i pačuli. Meki miris otvara se kremastom, svježom eksplozijom citrusa, sačinjenom od bergamot nektara i cvijeta naranče. Slijedi ga nježan cvjetni buket ruže, ljiljana, ylang-ylanga i nerolija te na kraju topli, senzualni finiš tonke, bijelog pačulija i mošusa. Jedan od najprepoznatljivijih mirisa brenda Kiehl's vjeruje se da potječe od originalnog parfema brenda kreiranog 1920-ih godina.

Paco Rabanne Olympéa
Olympéa predstavlja ekvivalent muškog izdanja Invictus iz 2013. godine inspiriran atletskim duhom, nadmetanjem i pobjedom. Koncept se bazira na ideji moderne grčke boginja i evocira snagu, dinamičnost i osvajanje. Slana cvjetna kompozicija okarakterizirana kao svježi orijentalac sadrži iskričavu zelenu mandarinu, vodene tonove jasmina i vatreni cvijet đumbira u vrhu te posoljenu vaniliju u srcu. Senzualna nota slane vanilije unosi opojnost i magnetičnost, pojačane sandalovinom i ambergris notom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju