Kada zavolimo neki parfem, on postane naš zaštitni znak. Često ćemo ga prevariti s mirisnim novitetima koji nam zaokupljaju pozornost, ali kada želimo igrati na sigurno, vratit ćemo se svojem favoritu.

Elegancija nije moguća bez parfema. To je nevidljiv, nezaboravan i ultimativni modni dodatak, kazala je Coco Chanel, prva dizajnerica koja je lansirala miris pod svojim imenom.

Najpoznatiji je, naravno, Chanel N°5. Coco je zadatak stvaranja ovog mirisa povjerila parfumeru Ernestu Beauxu i rekla mu da napravi parfem koji miriše kao žena.

Nije dugo trebalo da petica postane favorit tadašnjih zvijezda. Prilikom intervjua za magazin Life 1952. godine holivudska diva Marilyn Monroe prisjetila se anegdote u kojoj ju je jedan muškarac pitao što nosi kada ide u krevet. Rekla sam mu da nosim samo Chanel N°5, ispričala je.

I 100 godina od njegova lansiranja ovaj parfem ima kultni status, a obožavaju ga i nove generacije slavnih dama.

Među njima je i Jessica Alba. Krala sam ga od svoje mame. Kad god sam se osjećala glamurozno, stavila bih ga malo na sebe. Taj miris u meni budi nostalgiju, podsjeća me na moje djetinjstvo, objasnila je Jessica.

I bivša prva dama SAD-a Melania Trump, voli ovaj legendarni parfem modne kuće Chanel, koji nosi u posebnim prigodama, a njezin favorit za sve ostale svakodnevne prigode je Dolce & Gabbana Eau de Toilette.

To je prvi miris ove talijanske modne kuće, koji je originalno lansiran 1992. godine. Ovaj cvjetni miris je odvažna kompozicija sastavljena od kontrasta. U isto vrijeme oštar i sladak, nježan i upečatljiv. Enigmatičan i nekonvencionalan, ovaj miris je pravi klasik, jednako zadivljujuć kao i u vrijeme svojeg stvaranja, kaže modna kuća Dolce & Gabbana.

Mislim da je parfem čak i važniji od odjeće. Miris je direktni stimulator svih osjetila, provocira ih, budi emocije i sjećanja, smatra američki dizajner Tom Ford.

On pak stoji iza čitavog niza kultnih i uistinu posebnih parfema, a jedan od najpopularnijih i dalje je Black Orchid. Glumica Gwyneth Paltrow u nekoliko intervjua otkrila je kako je upravo to njezin najdraži parfem.

Sandra Bullock godinama je vjerna Diorovu parfemu Dune. Ima vrlo specifičan miris i podsjeća me na moje voljene. Kada sam negdje na setu daleko od obitelji, stavim ga na sebe i onda mi manje fali moj dom. Miriše kao svježi morski zrak s daškom divnog cvijeća, opisala je Sandra svog mirisnog favorita.

A kako miriše Jennifer Lopez? Kao - Jennifer Lopez. Naime, latino-diva ima uistinu veliku kolekciju parfema, ali najviše voli nositi one sa svojim potpisom. Trenutno je to najnoviji parfem iz njezine linije pod nazivom Promise. Osjećam se seksi kada ga nosim, zaključila je Jennifer.

Zavirite u galeriju i saznajte koje još parfeme obožavaju slavne dame.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju