Claudia Schiffer danas će ispuhati 52 svjećice na svojoj rođendanskoj torti. Legendarna njemačka manekenka i pripadnica zlatne generacije supermodela rođena je 25. kolovoza 1970. godine u malom njemačkom gradu Rheinbergu.

Njezin otac Heinz bio je odvjetnik, pa je po uzoru na tatu Claudia odmalena željela biti odvjetnica i raditi u njegovu uredu. Međutim, sudbina se poigrala s njezinim planovima i odvela je u drugom smjeru.

Imala je 17 godina kada ju je u jednom klubu u Dusseldorfu primijetio Michel Levaton, direktor agencije Metropolitan Model, a ostalo je povijest. Claudia je napustila srednju školu, odletjela u Pariz, tamo odradila probno snimanje i u rekordnom roku počela bukirati manekenske poslove.

Krasila je naslovnice svih velikih modnih magazina i postala zaštitno lice modne kuće Chanel na zahtjev Karla Lagerfelda. Od ostalih modela svoje generacije razlikovala se po jednoj krhkoj ljepoti, a zbog svijetle puti i duge plave kose uvijek je djelovala kao vila.

Gotovo da ne postoji modna kuća čiju reviju nije nosila ili sudjelovala u njihovim reklamnim kampanjama. Valentino, Christian Dior, Fendi, Yves Saint Laurent, Versace, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Oscar de la Renta, Marc Jacobs, Prada, Salvatore Ferragamo samo su neki od brendova s kojima je radila.

Redovito je bila gošća na listama najljepših žena na svijetu, a mnogi se slažu kako je ona definitivno najljepša plavuša iz legendarne generacije supermodela. U galeriji pronađite 20 fotografija koje to i potvrđuju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju