Severina će danas proslaviti 49. rođendan. Jedna od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda rođena je 21. travnja 1972. godine u Splitu. Od malih nogu pokazivala je velik interes za glazbu. Imala je 10 godina kada je dobila glavnu ulogu u dječjem mjuziklu "Frane Štrapalo", a s 18 je pobijedila na jednom radijskom natjecanju i za nagradu osvojila snimanje debitantskog albuma.

Njezin drugi studijski album pod nazivom "Severina" izašao je 1992. godine, a obilježili su ga hitovi "Tvoja prva djevojka" i "Kad si sam". Nakon toga slijede albumi "Dalmatinka", "Trava zelena", "Moja stvar" i "Djevojka sa sela", "Ja samo pjevam", "Pogled ispod obrva", "Severgreen", "Zdravo Marijo", "Dobrodošao u klub" i posljednji "Halo" izdan 2019. godine.

Povodom rođendana na Instagramu se i službeno oprostila s 48. godinom života i zaželjela dobrodošlicu 49. godini.

Draga moja 48., adio! Sutra te mijenja 49. Draga moja 49., siđi malo da nas dvi proljudikamo. Molim te, nemoj se zavarati mojom dječjom razdraganošću i pomisliti da ćeš me lako prijeći. Neke tvoje ‘zle’ prethodnice ipak su mi nesebično ‘poklonile’ puno svega i svačega ne baš lijepoga, što neki zovu ‘iskustvo’. Tako da, molim te, ne maši mi svojim brojkama, imaj na umu da sam svaku tvoju ‘zlu’ prethodnicu lijepo dočekala i otpratila, kao što ću i tebe, ako bude potrebe. Mada je bilo puuuno više dobrih godina.

Slika nije dostupna Severina: "Carska" haljina za kojom se jednostavno morate okrenuti

Severina, Koncert Želim život Stvorena za nju? Severina u haljini koja bi "pojela" svakoga tko je ne zna nositi

Ako budeš dobra, bit ću ti najbolja prijateljica i riješit ću sve tvoje probleme, samo se ti meni opusti i pusti mene da sve odradim. Što bi rekao Alan Ford: ‘I prije smo imali problema pa ih nismo riješili.’ Budi mi vesela, pleši sa mnom, pjevaj, budi sretna, bezbrižna, voljena i voli i potrudi se svojom mudrošću i pameću raspetljati kriznu situaciju... Mimo svih prepreka. Ti znaš koju. Jer ja ne odustajem i nijedna godina nije mi uzela nadu i vjeru u dobro, mada su se neke, priznajem, svojski trudile... Pa ti savjetujem da ni to ne pokušavaš. Samo se smij svaki dan (kao na ovoj fotki) i sve će biti u redu. Okej? Ne daj se, 49-a. Pozdrav generaciji 1972., napisala je pjevačica.

Status glazbene megazvijezde odavno je potvrdila, a već dugo nosi i titulu jedne od najbolje odjevenih Hrvatica. Severina obožava modne igre, ne boji se eksperimentirati i riskirati s odjevnim komadima, a rezultat su uvijek zanimljive odjevne kombinacije koje nikad ne prolaze neprimijećeno.

Gdje god se pojavi, Severina pomete konkurenciju svojim kombinacijama, a u našoj galeriji možete pogledati mali dio njezinih sjajnih modnih izdanja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju