Ljestve su jednostavan alat koji omogućuje pristup na viša ili niža mjesta. Razlikujemo jednodijelne ljestve koje se moraju oslonti uz čvrstu površinu te pod određenim kutom kako bi se njima mogli koristiti, ili one dvodijelne koje mogu stajati samostalno bez obzira na to gdje se nalazile.

U posljednjih nekoliko godina to pomagalo postalo je nezaobilazan dio unutarnjeg uređenja doma, ali i balkona, terasa i vrtova. Osobito su postale popularne drvene ljestve koje se lako transformiraju u atraktivne police za različite predmete.

Jednodijelne ljestve možete nasloniti uz zid dnevne i spavaće sobe, u kupaonicu ili kuhinju pa na njih objesiti sve od odjeće preko ručnika do krpa. Na svaku vodoravnu prečku možete dodati i metalne kuke pa na njih objesiti šalice, uokvirene fotografije i druge predmete.

Slika nije dostupna Kad nema balkona: Trikovi za uređenje prozora s kojeg će pucati pogled na bolji svijet

Ako u kući imate manju djecu, nemojte zaboraviti fiksirati jednodijelne ljestve uza zid kako ne bi došlo do nezgoda.

Dvodijelne ljestve zauzimaju nešto više prostora, ali zato nude veću površinu za uređenje. Rastvorene dvodijelne ljestve, primjerice, mogu biti izvrsno mjesto za pohranjivanje make-upa, svijeća ili krasnih lončanica. Izbora je mnogo.

Walk-in ormar Jennifer Flavin Ajme, koliko mjesta! "Walk-in" ormari poznatih žena izgledaju kao pravi san

Ako u kući imate stare ljestve kojima se više nitko ne koristi, transformirajte ih u lijepu policu. Za to će vam biti potrebno tek nešto brusnog papira, boje za drvo i strpljenja.

Zavirite u našu fotogaleriju i provjerite kako sve možete iskoristiti ljestve za uređenje doma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju