New York je jedna od najvećih svjetskih prijestolnica mode. Iako je mnogi doživljavaju kao strogo mjesto na kojem je prihvatljivo nositi tek odjeću crne boje, ulice Velike Jabuke demantiraju takvo mišljenje


Tijekom njujorškog Tjedna mode ulice i trgovi postaju kulisa za modne eksperimente i eklektične igre zgodnih dama, a jarke boje počnu dominirati street style kombinacijama.

Ponekad je riječ o eksploziji boja i uzoraka na ženstvenim kompletima, a u drugim slučajevima boja igra tek malu ulogu u razbuđivanju modne kombinacije – primjerice, to može biti jarko žuti remen uz vojničku haljinu, ili štikle boje fuksije koje se kombiniraju uz klasični t-shirt i kratke hlače.

Njujorčanke pokazuju svoju modnu odvažnost tako što biraju komade od neočekivanih materijala, boja, uzoraka i stilova. Na američkom asfaltu podjednako su zastupljene mini suknje, skinny hlače i predimenzionirane haljine, a koje su napravljene od lepršavih pamučnih materijala, plastike, velura ili kože.

Njujorčanke nose statment sandale i čizmice visokih potpetica koje se bojom, krojem ili materijalom izdvajaju iz mase, te podižu svaku modnu kombinaciju, a pogotovo ako je sastavljena od uobičajenih komada poput traperica ili traper suknji.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neka od najzanimljivijih street style izdanja u New Yorku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju